Ці прості шість ритуалів допоможуть розпочати наступний день із новою енергією / фото ua.depositphotos.com

Налаштувати себе на гарний день - це не лише мати чіткий ранковий розпорядок дня. Те, як ви проводите вечори, теж має дуже важливе значення. І кілька невеликих змін у ваших вечірніх звичках можуть суттєво змінити ваш настрій зранку та принести удачу.

Видання Huffpost розповіло про шість вечірніх ритуалів, які, на думку психологів, матимуть позитивний вплив на ваш настрій наступного дня.

1. Здійснюйте вечірні прогулянки.

Усього кілька хвилин легкого руху на свіжому повітрі можуть знизити рівень цукру в крові після їжі та допомогти вам розслабитися, а також обробити інформацію, отриману за день, розповіла HuffPost британська психологиня та фахівчиня з благополуччя Лі Чемберс.

Відео дня

2 Відкладіть телефон, в ідеалі - в іншу кімнату.

Хороший сон має значний вплив на ваш психічний стан наступного ранку. Щоб отримати більш якісний відпочинок, зосередьтеся на поліпшенні "гігієни сну". І те, як ми використовуємо свої пристрої вночі, відіграє в цьому велику роль.

Лорі Сантос, професор психології Єльського університету, радить вимикати гаджети за 30 хвилин до сну і прибирати свої пристрої подалі від ліжка, щоб у вас не було спокуси подивитися на них уночі.

3. Прийміть теплу ванну (або душ).

Як зазначає психолог Юстін Гроссо, вечірня ванна приносить користь фізичному та психічному здоров'ю.

"Було доведено, що повне занурення у воду, на відміну від душу, піднімає настрій у людей з депресією, покращує сон у людей з безсонням і позитивно впливає на серцево-судинну систему", - пояснила вона.

Якщо у вас немає ванни, ритуал прийняття душу перед сном теж має свої переваги. Як розповів консультант зі сну Роберт Оексман, "нічний душ може поліпшити сон, посилюючи зниження температури тіла, необхідне для засинання і підтримки нормального сну вночі".

4. Проведіть уявне сканування тіла.

За словами Кортланда Дала, наукового співробітника Центру здорового розуму при Університеті Вісконсін-Медісон, уявне сканування тіла - це потужний спосіб зняти хронічний стрес і позбутися розумових роздумів. Ви можете виконувати цю просту вправу, лежачи в ліжку.

"Зверніть увагу на кожну частину вашого тіла, починаючи з голови і повільно рухаючись вниз, поки не дійдете до пальців ніг", - розповів він. - "Це активізує мозкову мережу, необхідну для саморегуляції та внутрішньої рівноваги. Це також чудовий спосіб зняти стрес і відпустити всю напругу, яка накопичується в нашому напруженому житті".

5. Подумайте про минулий день

Відзначайте кроки, зроблені для досягнення мети, подолані труднощі або виконані завдання, якими б незначними вони не були. Це відчуття прогресу створить основу для руху вперед наступного дня.

6. Завершіть свій день вдячністю.

Перш ніж лягти спати, запишіть три-п'ять речей, за які ви вдячні. Психологи виявили, що просте перерахування своїх подяк у житті може призвести до значного поліпшення вашого добробуту.

"Якщо перед сном ви витратите кілька хвилин на роздуми про людей, яких ви цінуєте, і про речі, за які ви вдячні, ви, природно, відчуєте менше стресу і більший зв'язок, коли засинаєте", - каже Кортланд Дал.

Раніше психологи розкрили 8 "секретних інгредієнтів", які допоможуть вам досягти своїх цілей і домогтися успіху.

Вас також можуть зацікавити новини: