Є простий спосіб забезпечити ідеальну яєчню за допомогою предмета, який є у кожного на кухні.
Смажене яйце може здаватися простою стравою, але на ділі воно часто виходить не таким, як ми хочемо - з підгорілим дном і слизькою верхівкою, якщо не використовувати правильну кухонну техніку. Більшість людей припускаються помилки, наливаючи занадто багато масла або додаючи занадто багато вершкового масла. У підсумку білок схоплюється занадто швидко, а жовток залишається сируватим.
Коли білок починає підгоряти, багато хто інстинктивно перевертає яйце занадто рано, але це найчастіше призводить до того, що жовток лопається, а на тарілці опиняється жирний і неакуратний коржик. Однак, як виявилося, є простий спосіб приготувати ідеально просмажене і хрустке яйце-глазунью, пише Express. Досить просто накрити сковороду кришкою, вважає засновниця блогу Charlotte's Lively Kitchen Шарлотта Оутс.
Вона пояснила: "Коли мені було близько двадцяти, я пам'ятаю, як друг, який працював тоді кухарем, розповів мені секрет приготування хорошого смаженого яйця - використовувати кришку, щоб тепло циркулювало навколо яйця. Це допомагає верхній частині білка приготуватися, не пересушуючи при цьому низ білка або жовток".
Може здатися банальним, але кришка дійсно утримує тепло всередині пательні, і яйце прожарюється рівномірно. Цей прийом називається смаження на пару, адже разом із теплом у сковорідці накопичується пара, яка доводить жовток до готовності без перевертання. Смаження на пару робиться на слабкому вогні, тому олії або вершкового масла потрібно мінімум. До того ж після готування не доведеться відмивати підгорілу жирну сковороду.
Вам знадобиться: 1 яйце, трохи кулінарного спрею (олії), дрібка солі, сковорідка з кришкою зі скла і паперові рушники.
Спочатку побризкайте трохи олії-спрею в сковороду. За допомогою паперового рушника рівномірно розподіліть олію по дну. Поставте сковороду на слабкий вогонь. Коли вона прогріється - розбийте яйце.
Швидко накрийте кришкою і залиште готуватися на 2-3 хвилини. Слідкуйте за процесом: щойно білок повністю схопиться, знімайте з вогню і злегка посоліть. Одразу перекладіть яйце на тарілку, інакше воно продовжить готуватися в гарячій пательні. Яйце буде готове тоді, коли білок стане блискучим, із золотистою хрусткою облямівкою, а жовток - кремовим, щільним і цілим.
Раніше УНІАН повідомляв, як легко і смачно посмажити яйця без олії, використовуючи один додатковий і доволі несподіваний інгредієнт. Так ви напевно ще не готували.
Крім того, ми також нещодавно розповідали, скільки варити яйця, щоб вони вийшли ідеальними. На текстуру варених і білка, і жовтка безпосередньо впливає час готування. Тому дуже важливо "вгадати з часом".