На приготування десерту піде менше години.
Відомий кондитер Мері Беррі поділилася рецептом смачнючого шоколадного торта, який готується дуже просто і швидко. Кондитерка радить покрити його глазур'ю з білого і молочного шоколаду та прикрасити зефіром і цукерками. Такий торт не соромно подати на будь-який святковий стіл, але ви цілком можете поласувати ним і вдома.
Як стверджує видання Express, яке публікує рецепт торта, його приготування загалом забере у вас не більше години.
Для бісквіта:
Для глазурі:
Три-чотири столові ложки підігрітого абрикосового джему
100 мл жирних вершків
200 г молочного шоколаду
Для прикраси:
Шматочки цукерок, за бажанням
Білий шоколад, за бажанням
Зефір, за бажанням
Розігрійте духовку до 180 °C або 160 °C з конвекцією. Змастіть маслом форму для випічки розміром 30 x 23 см, а потім застеліть її пергаментом для випічки.
Покладіть какао в миску і додайте киплячу воду, перемішайте до однорідності. Додайте спред або масло і збийте з какао до однорідної маси, потім додайте решту інгредієнтів для торта і ретельно перемішайте.
Вилийте тісто у форму і випікайте близько півгодини, поки бісквіт не почне відставати від стінок.
Залиште остигати у формі протягом 10 хвилин, потім переверніть і зніміть пергамент. За допомогою кондитерського пензля змастіть верх торта абрикосовим джемом, а потім залиште застигати.
Для приготування глазурі розігрійте вершки в невеликій каструлі, потім додайте молочний шоколад і дочекайтеся, поки він повністю розплавиться і стане однорідним.
Дайте глазурі трохи охолонути, а потім полийте торт, розподіливши її по всій поверхні.
Якщо ви робите прикрасу у вигляді пір'я, розтопіть 100 г білого шоколаду, а потім помістіть його в кондитерський мішок, відрізавши кінчик.
Видавіть лінії на торт на відстані близько 1 см одна від одної, а потім за допомогою коктейльної палички проведіть по білому шоколаду в протилежних напрямках.
Раніше УНІАН ділився рецептом смачного лимонного пирога з безе від Мері Беррі.