Теплі пікантні булочки - найкраща закуска для святкової вечері або спосіб побалувати себе у вихідні. Як пише Express, відомий шеф-кухар Мері Беррі поділилася швидким і простим рецептом пікантних булочок із сиром і журавлиною, які неймовірно легко приготувати вдома самостійно.
Цей простий рецепт вимагає всього близько 10 хвилин на підготовку, після чого булочки відправляються в духовку на вісім хвилин, тобто їх можна швидко приготувати з нуля за 20 хвилин.
Головний секрет приготування цих булочок, за словами шеф-кухаря, - не перестаратися з тістом, щоб булочки не стали жорсткими.
Інгредієнти:
- 125 г борошна
- 30 г масла (розм'якшеного і нарізаного кубиками)
- Половина чайної ложки розпушувача
- 55 г сиру пармезан (тертого)
- Одна чайна ложка гірчичного порошку
- Одна столова ложка шавлії
- Одне яйце (збите)
- Дві столові ложки молока
- 150 г сиру з пліснявою
- Дві чайні ложки журавлинного соусу
- Невеликий пучок листя петрушки (для прикраси)
- Сіль і перець
Метод:
- Для початку розігрійте духовку до 200 °C (конвекція 180 °C або газова позначка 6), а потім застеліть деко папером для випічки.
- Висипте борошно, розпушувач і масло в миску. Розітріть масло пальцями, поки суміш не стане схожою на панірувальні сухарі.
- Додайте пармезан, гірчичний порошок і шавлію та ретельно перемішайте. Потім приправте сіллю і перцем.
- Змішайте молоко і збите яйце в окремій мисці, а потім додайте в борошняну суміш.
- Замісіть м'яке тісто. Акуратно покладіть тісто на посипану борошном поверхню столу, вимісіть його, а потім розкачайте до товщини в один-два сантиметри.
- Наріжте тісто на кружечки діаметром 3 см. У вас має вийти близько 35 міні-булочок.
- Покладіть булочки на підготовлене деко і змастіть верх молоком. Випікайте булочки в духовці приблизно вісім хвилин, поки вони повністю не піднімуться і не стануть блідо-золотистого кольору.
- Після того, як вони будуть готові, дістаньте їх із духовки і поставте на решітку остигати. Потім розріжте кожну булочку навпіл і намажте зверху сиром із пліснявою.
- Знову поставте булочки в духовку приблизно на дві-три хвилини, щоб сир розплавився. Потім дістаньте духовку і додайте трохи журавлинного соусу і невеликий листочок петрушки.
- Ваші апетитні сирні булочки готові до подачі, і їх найкраще їсти, поки вони ще теплі.
Раніше УНІАН ділився рецептом гарячого шоколаду із зефірками - те що треба в холодну погоду.