Ці булочки стануть родзинкою святкового столу/ Колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Теплі пікантні булочки - найкраща закуска для святкової вечері або спосіб побалувати себе у вихідні. Як пише Express, відомий шеф-кухар Мері Беррі поділилася швидким і простим рецептом пікантних булочок із сиром і журавлиною, які неймовірно легко приготувати вдома самостійно.

Цей простий рецепт вимагає всього близько 10 хвилин на підготовку, після чого булочки відправляються в духовку на вісім хвилин, тобто їх можна швидко приготувати з нуля за 20 хвилин.

Головний секрет приготування цих булочок, за словами шеф-кухаря, - не перестаратися з тістом, щоб булочки не стали жорсткими.

Відео дня

Інгредієнти:

  • 125 г борошна
  • 30 г масла (розм'якшеного і нарізаного кубиками)
  • Половина чайної ложки розпушувача
  • 55 г сиру пармезан (тертого)
  • Одна чайна ложка гірчичного порошку
  • Одна столова ложка шавлії
  • Одне яйце (збите)
  • Дві столові ложки молока
  • 150 г сиру з пліснявою
  • Дві чайні ложки журавлинного соусу
  • Невеликий пучок листя петрушки (для прикраси)
  • Сіль і перець

Метод:

  1. Для початку розігрійте духовку до 200 °C (конвекція 180 °C або газова позначка 6), а потім застеліть деко папером для випічки.
  2. Висипте борошно, розпушувач і масло в миску. Розітріть масло пальцями, поки суміш не стане схожою на панірувальні сухарі.
  3. Додайте пармезан, гірчичний порошок і шавлію та ретельно перемішайте. Потім приправте сіллю і перцем.
  4. Змішайте молоко і збите яйце в окремій мисці, а потім додайте в борошняну суміш.
  5. Замісіть м'яке тісто. Акуратно покладіть тісто на посипану борошном поверхню столу, вимісіть його, а потім розкачайте до товщини в один-два сантиметри.
  6. Наріжте тісто на кружечки діаметром 3 см. У вас має вийти близько 35 міні-булочок.
  7. Покладіть булочки на підготовлене деко і змастіть верх молоком. Випікайте булочки в духовці приблизно вісім хвилин, поки вони повністю не піднімуться і не стануть блідо-золотистого кольору.
  8. Після того, як вони будуть готові, дістаньте їх із духовки і поставте на решітку остигати. Потім розріжте кожну булочку навпіл і намажте зверху сиром із пліснявою.
  9. Знову поставте булочки в духовку приблизно на дві-три хвилини, щоб сир розплавився. Потім дістаньте духовку і додайте трохи журавлинного соусу і невеликий листочок петрушки.
  10. Ваші апетитні сирні булочки готові до подачі, і їх найкраще їсти, поки вони ще теплі.

Раніше УНІАН ділився рецептом гарячого шоколаду із зефірками - те що треба в холодну погоду.

Вас також можуть зацікавити новини: