Джеймі Олівер назвав єдиний спосіб приготування "ідеального" яйця пашот / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, фото скріншот

Англійській "бог" домашньої кухні Джеймі Олівер назвав єдиний спосіб "ідеального" приготування яйця пашот - це не складна страва, яка може зробити ваш сніданок не гіршим за подачу їжі у британських "Мішлен" ресторанах.

Що врахувати та як приготувати яйце пашот швидко та просто, Олівер пояснив у своєму кулінарному уроці. Ключове правило шеф-повара - беремо для страви лише найсвіжіші яйця. Це один із найважливіших кроків, стверджує кулінар.

"Єдиний спосіб приготувати ідеальне яйце пашот - якщо у вас дійсно дуже свіжі яйця. Кінець історії. Коли справа доходить до покупок, не йдіть уперед, ідіть до заднього стелажа (полиці) і візьміть свої яйця. Навіть якщо вам доведеться їх перебрати всі, виберіть для себе найсвіжіші", - порадив шеф-кухар.

Далі, можемо розпочинати магію "кулінарії".

Рецепт ідеального яйця пашот від Джеймі Олівера

  • Розігріваємо воду в каструлі, чекаємо, доки вона закипить. Слід переконатися, що на поверхні води з'явилися  бульбашки. Це важливо, адже наша ціль - не зварити яйце, а майже моментально приготувати;
  • розбиваємо яйце в мисці, потім з неї ж переливаємо наше яйце у киплячу воду. На цьому етапі деякі люди додають оцет у воду, але Олівер не рекомендує цього робити. Тоді ваше яйце теж буде віддавати на смак оцтом, а цього нам не потрібно, підкреслив кулінар;
  • перед тим, як кинути яйце до кип'ятку, перемикаємо режим нагріву на плиті на слабкий. Варимо на такому вогні наш "пашот" 3 хвилини. "Щоб вода ледь кипіла, до м'якості яйця", - каже Олівер;
  • потім беремо шумівку та трохи натискаємо на яйце. Тоді воно буде за виглядом нагадувати "свіжу, еластичну моцарелу".

Все - після цього приготування яйця пашот майже завершено. Остання порада - перекидаємо наше яєчко на шматок тосту та насолоджуємося сніданком. 

Олівер зазначає, що якщо у вас немає свіжих яєць, ви можете вдатися до хитрощів -  приготувати яйце пашот "браконьєрським" способом. По-перше, перед тим, як додати яйце, збовтайте воду в каструлі, створіть воронку, потім покладіть яйце в самий центр, і "інерція" води обгорне білок навколо жовтка, що допоможе структурі яйця триматися разом під час варіння. 

Олівер назвав секретний інгредієнт пастушого пирога

Раніше зірка кулінарних ток-шоу Джеймі Олівер поділився рецептом більш святкової страви в Британії - пастушого пирога. Відомо, що під час його приготування до пюре із картоплі додають молоко. Але шеф-кухар використовує замість молока "секретний інгредієнт", завдяки якому пиріг смакує ще краще. Про дивовижний пастуший пиріг від Джеймса Олівера - читай тут.

Вас також можуть зацікавити новини: