Секрет смачної і пишної яєчні не в інгредієнтах, а в техніці/ фото ua.depositphotos.com

Яєчня-бовтанка може здатися простою в приготуванні, але якщо зробити це неправильно, то в підсумку у вас вийдуть сухі, гумові яйця, які не дуже апетитно їсти. Існує безліч порад про те, що додати в яєчню, щоб вона була кремовою і смачною, проте кухар Кімберлі Кауті розповіла Express, що смак яєчні може зіпсувати додавання одного поширеного "зайвого" інгредієнта.

За її словами, щоб приготувати ідеальну яєчню-бовтанку, вам не потрібно додавати молоко для досягнення кремової текстури.

Вона пояснює, що молоко просто розбавляє смак і розріджує суміш, тому ви з більшою ймовірністю спалите яйця, коли почнете готувати. Молоко також може розщеплювати білки в яйцях, роблячи їх гумовими. Замість цього набагато краще додати в яєчню-бовтанку трохи олії, оскільки це надасть їй більш насиченого смаку.

Відео дня

Також Кімберлі поділилася секретом кремоподібної, повітряної яєчні-бовтанки. За її словами, справа не в інгредієнтах, а в техніці приготування.

Як приготувати яєчню-бовтанку

Інгредієнти:

Два-три яйця на людину

Сіль і перець

Вершкове масло або олія

Як приготувати:

Для початку розбийте яйця в невелику миску і приправте сіллю та перцем.

Використовуйте вінчик або виделку, щоб почати перемішувати яйця, поки вони не стануть блідо-жовтого кольору. Найкращий спосіб отримати пишну яєчню-бовтанку - збивати, рухаючи віночком уперед і назад у формі літери J. Це допомагає додати більше повітря до яєчної суміші, тож яєчня-бовтанка з більшою вірогідністю вийде зі сковорідки легшою та повітрянішою.

Потім розігрійте сковороду на середньому вогні щонайменше одну хвилину.

Додайте масло або олію, щоб вона рівномірно покрила поверхню сковороди.

Вилийте яєчну суміш на гарячу пательню і залиште на кілька секунд, не торкаючись до неї, поки краї яєць не почнуть трохи застигати.

Потім використовуйте силіконову лопатку, щоб повільно помішувати яйця, переміщаючи їх від країв до центру сковороди.

Продовжуйте обережно перемішувати яйця, поки вони не почнуть утворювати м'яку масу, але все ще будуть злегка рідкими. Потім негайно зніміть сковорідку з вогню, оскільки яйця продовжуватимуть готуватися.

Продовжуйте помішувати яйця, поки вони не досягнуть бажаної консистенції, потім перекладіть на тарілку або тост. Ваша яєчня-бовтанка стане м'якою, кремовою і дуже повітряною всього за п'ять хвилин.

Раніше експерти розповіли, на якому етапі треба солити яєчню.

Вас также могут заинтересовать новости: