Цукри та білки, які є в цьому продукті, утримують вологу та зберігають м'ясо соковитим.
Приготувати ідеальну запечену курку непросто, адже її можна в будь-який момент пересушити. Однак експерт з харчування каже, що заміна одного простого інгредієнта може мати велике значення, пише Express.
Попри те, що для посилення смаку та поліпшення текстури радять використовувати вершкове масло під шкірою курки, експерт наголошує, що заміна масла на майонез дозволить отримати найсмачнішу та найсоковитішу страву.
"Існує безліч рецептів приготування запеченої курки... але який з них найкращий? Окрім температури духовки та методів засолювання, ми випробували різні жири для поливання. Ми протестували масло, оливкову олію та майонез. І запечена курка з майонезом перемогла! Цукри та білки, що містяться в ньому, допомагають створити чудове рум'яне засмаження на шкірці, а також утримують вологу та зберігають м'ясо соковитим (і ні, це не робить курку смачною як майонез). Майонез також не горить так легко і швидко, як масло, тому він також захищає м'ясо під час приготування при високій температурі", - запевнила експерт з харчування.
Аби приготувати ніжну смажену курку, почніть з підготовки напередодні. Висушіть птицю паперовим рушником та натріть сіллю. Покладіть її на деко та залиште без кришки в холодильнику на ніч.
На наступний день розігрійте духовку до 240 °C. Дайте курці нагрітися до кімнатної температури, а потім ще раз її висушіть. Змастіть її майонезом та зв'яжіть ніжки кухонною ниткою.
Покладіть курку у форму для запікання та готуйте, поки внутрішня температура не досягне 75 °C (зазвичай це триває близько години). Далі перевірте, чи сік, що витікає при проколюванні, є прозорим, після чого дайте курці відпочити 10 хвилин перед нарізанням та подачею.
Раніше експерти розповіли, як швидко приготувати яйце-пашот. Зокрема експерти поділилися технікою приготування яєць-пашот, яка займає одну хвилину та не створює безладу.
Також шеф-кухар пояснив, що додати, аби відбивні вийшли соковитими. За його словами, хороший розсіл творить дива зі свининою, утримуючи вологу і насичуючи її тонким ароматом приправ.