Робіть 8 маленьких речей кожен день, щоб досягти успіху у майбутньому / фото ua.depositphotos.com

Є велика різниця між мрією про успішне майбутнє та його формуванням – вона полягає в дії. Без конкретних кроків ваші мрії так і залишаться мріями. 

Як пише HackSpirit, секретом успіху часто є маленькі кроки. Є 8, здавалося б, незначних речей, які ви можете почати робити просто  зараз, щоб бути попереду інших за 10 років.

1. Створіть продуману ранкову рутину

Відео дня

Ми часто недооцінюємо силу нашого ранку. Те, як ми починаємо день, може суттєво вплинути на нього. Йдеться не про щедрий сніданок чи годинне тренування, а про те, щоб зробити щось маленьке, що живить ваше тіло та розум.

З часом такі маленькі речі допомагають сформувати ваше мислення та ставлення до життя. Вони дозволяють вам бути проактивними, а не реактивними – це ключова риса тих, хто по життю завжди опиняється попереду.

2. Практикуйте вдячність

Вдячність — це потужна річ, яку більшість із нас чомусь не помічає. Ми настільки зосереджені на тому, чого у нас немає, або на тому, чого хочемо, що забуваємо бути вдячними за те, що ми вже маємо.

Візьміть за звичку наприкінці кожного дня записувати три речі, за які ви вдячні. Це може бути щось просте, як смачна їжа або гарний захід сонця.

3. Прийміть непостійність

Це може здатися дещо жорстким, але це фундаментальна істина: ніщо не триває вічно. Ми часто тримаємося за речі, ідеї чи людей так, наче вони будуть поруч завжди, і противимося змінам. Але правда в тому, що все змінюється: стосунки, кар’єра, здоров’я, і навіть ми самі.

Розуміння та прийняття цього може бути нелегким. Але щойно ви це зробите, це звільнить вас від страху втрати або зміни. Це дозволить вам жити моментом і цінувати те, що у вас є зараз, замість того, щоб турбуватися про те, що ви можете втратити в майбутньому.

4. Уважно слухайте

Це навичка, яку часто недооцінюють у нашому швидкоплинному, балакучому світі. Ми настільки прагнемо донести свою точку зору, що забуваємо по-справжньому прислухатися до того, що скажуть інші. 

Уважно слухати означає бути присутнім під час розмови, а не просто чекати своєї черги висловитися. Йдеться про те, щоб приділити повну увагу співрозмовнику, спостерігати за його мовою тіла та розуміти його точку зору, а не думати про свою відповідь.

5. Навчіться жити з "мінімальним его"

Важливо мати самооцінку та впевненість, але коли его бере верх, це може призвести до пихи, зарозумілості чи навіть ізоляції. 

Концепція "мінімального его" стосується підтримки здорового балансу. Йдеться про смирення, щоб визнати, що ми не маємо відповідей на всі запитання, і про відкритість, щоб вчитися в інших. Це про те, щоб бути наполегливим, але не агресивним, впевненим, але не зухвалим.

6. Не привʼязуйтеся

Це певний парадокс, особливо в нашому матеріалістичному світі, орієнтованому на досягнення. Але йдеться не про те, щоб відмовитися від свого мирського майна чи утриматися від стосунків. Скоріше мова про те, щоб не дозволяти цим речам контролювати ваше щастя чи впливати на почуття власної гідності.

Знаходьте щастя в собі, а не шукайте його зовні. Йдеться про те, щоб насолоджуватися тим, що ми маємо, і цінувати те, що ми маємо, а не бути поглиненим бажанням більшого.

7. Усвідомте силу теперішнього

Ми часто губимося в думках про минуле чи майбутнє. І таке мислення рідко приводить до чогось продуктивного. Натомість воно позбавляє нас теперішнього моменту – єдиного моменту, який ми дійсно маємо.

Це не означає, що ви не повинні думати про своє минуле або планувати своє майбутнє. Але одержимість ними до такої міри, що ви забуваєте жити сьогоденням, є шляхом до стресу та невдоволення.

8. Дозвольте собі нічого не робити

Це може здатися нерозумною порадою, особливо у світі, який прославляє продуктивність. Але іноді нічого не робити може бути найпродуктивнішою справою, яку ви можете уявити.

У прагненні випереджати інших, ми часто заповнюємо свої дні завданнями, зустрічами та домашніми справами. Але саме в моменти, коли ми нічого не робимо, ми даємо нашому розуму так необхідну перерву. Саме тут ми дозволяємо собі просто бути.

Не забувайте планувати час на "нічого не робити" у своєму розпорядку дня. Навіть якщо це лише 5 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини: