Ідеальну яєчню можна приготувати і без сковороди: експерт розкрив простий лайфхак

Цей спосіб зекономить ваш час та дозволить використати мінімальну кількість олії.

Здавалося б, приготувати яєчню - одне з найпростіших завдань, але насправді оночасно отримати ідеальний рідкий жовток і хрусткі краї білка не кожному під силу, пише Express.

Експерт із яєць Том Ферріс поділився простим способом приготування яєчні, для якого навіть не знадобиться сковорода, і займе це менше ніж хвилину.

"Ви можете приготувати ідеальну яєчню в мікрохвильовій печі. Люди завжди дивуються, коли я кажу їм, що це можливо. Це одна з перших речей, які я навчився ще підлітком, експериментуючи на кухні. Ця яєчня має вигляд і смак, як смажене яйце, але вам не потрібно використовувати плиту чи багато олії, і вона буде готова приблизно за 60 секунд", - сказав він.

За словами Ферріса, важливо зрозуміти, як яйця реагують на тепло і як вони готуються під впливом прямої мікрохвильової енергії.

"Завдання полягає в тому, щоб контролювати, аби вони залишилися м’якими та не стали гумовими. Трохи олії та правильний час мають вирішальне значення", - запевнив експерт.

Щоб приготувати яйце, вам знадобляться:

  • миска або кухоль, придатні для використання в мікрохвильовці;
  • паперовий рушник;
  • одне яйце;
  • столова ложка олії для смаження.

"Ви можете використовувати будь-яку олію, якій віддаєте перевагу, наприклад оливкову, соняшникову або навіть вершкове масло, якщо хочете отримати класичний смажений смак", - пояснив Ферріс.

За його словами, спочатку треба змастити олією дно миски, тоді розбити у неї яйце і кілька разів обережно проколоти жовток виделкою.

"Це справді важливо, бо якщо ви пропустите етап з проколюванням жовтка, він може буквально вибухнути в мікрохвильовій печі", - попередив експерт з яєць.

Після цього яйце треба трошки посолити й поперчити, а тоді нещільно накрити миску паперовим рушником, щоб запобігти розбризкуванню. 

Розігрівати в мікрохвильовій печі на повній потужності приблизно одну хвилину. Після приготування потрібно дати страві ще хвилину відпочити. Вона тим часом продовжуватиме повільно готуватися - і саме тоді набуде своєї ідеальної текстури.

Після того яйце можна дістати з миски ложкою і покласти просто на тост.

Раніше УНІАН писав про секрет ідеальної яєчні. За словами кулінара Френка Прото, перед початком готування потрібно звернути увагу на температуру сковорідки: вона має бути добре прогріта, але не перегріта. Також важливим інгредієнтом ж вершкове масло: воно не тільки надає страві ніжного смаку, а й допомагає домогтися правильної текстури.

Вас також можуть зацікавити новини: