Дієтологи назвали два види хліба, які точно не варто їсти на дієті / фото ua.depositphotos.com

Хліб є основним продуктом більшості систем харчування, адже він підходить майже для будь-якої страви і смачний. На жаль, це не завжди найкраща їжа для вашого здоров’я, особливо якщо ви намагаєтеся скинути кілька кілограмів. Звичайно, це не означає, що ви повинні припинити їсти хліб взагалі - насправді, є багато здорових варіантів на вибір. Однак є два варіанти, яких ви повинні особливо остерігатися, пише портал SheFinds з посиланням на Лізу Річардс, дієтолога і творця дієти Candida.

1. Білий хліб

Можливо, це не дивно, але білий хліб – безперечно, найгірший варіант для вашого здоров’я. Він наповнений великою кількістю рафінованих вуглеводів, які можуть призвести до запалення та збільшення ваги.

Проте не лише ваша талія під загрозою. Білий хліб також може негативно позначитися на вашому травленні. Він може пошкодити кишечник, викликаючи запалення та живлення шкідливих бактерій, що призводить до кишкового дисбактеріозу, одного з причин збільшення ваги. Крім того, вміст цукру в білому хлібі є ще однією важливою проблемою.

Відео дня

Тож краще у своєму раціоні замінити білий хліб на випічку з пророщених цільнозернових продуктів.

2. Солодкий хліб, як-от булочки з родзинками та корицею

Ні для кого не секрет, що цукор шкідливий для вас, тому не дивно, що солодкий хліб, як-от булочки з корицею та родзинками, може серйозно вплинути на ваше здоров’я. Інші популярні види хліба, які потрапляють у цю категорію, включають банановий хліб, яблучний хліб з корицею та гавайські булочки. Хоча всі ці види хліба дуже відрізняються один від одного, єдине, що їх об’єднує, це те, що вони багаті цукром.

Рафінований цукор, попереджає Річардс, шкідливий з багатьох причин, включаючи той факт, що він "дуже запальний, а також є джерелом їжі для поганих кишкових бактерій". Отже, якщо ви регулярно споживаєте таку солодку випічку це може призвести до більш високого рівня запалення — і додати вам зайвих кілограмів.

Чим довше ви дотримуєтеся харчування з високим вмістом цукру, тим більше ваше тіло стає стійким до впливу інсуліну на зниження рівня цукру в крові, попереджають дієтологи.

Що стосується інших варіантів хліба, хліб на заквасці є одним з оптимальних варіантів, який забезпечує чудовий смак, а також користь для кишечника завдяки процесу бродіння.

Раніше УНІАН писав про шість продуктів із вуглеводами, які можуть виявитися більш корисними для здоров'я мозку, ніж могло здаватися. У списку є мед, картопля та цільнозерновий хліб.

Вас також можуть зацікавити новини: