Вівсянка принцеси Діани на ніч - це те, що має спробувати кожен: дивовижний рецепт

Ваша вівсянка гідна королівської родини.

Принцеса Діана, яку світ пам'ятає як "Принцесу народу", прославилася своєю теплотою, гуманітарною діяльністю та сучасним поглядом на життя в королівській родині. Тепер, завдяки недавньому відео, опублікованому її колишнім особистим шеф-кухарем Дарреном МакГреді, ми дізналися, що вона була також попереду свого часу на кухні.

Задовго до того, як Instagram зробив популярними вівсянку на ніч, Діана їла її щоранку ще на початку 1990-х, пише EatingWell.

За словами МакГреди, Діана відкрила для себе рецепт під час перебування у швейцарській оздоровчій клініці. Там її познайомили з Бірхер-мюслі - стравою, вперше розробленою швейцарським дієтологом, що поєднувала замочені вівсяні пластівці, фрукти та горіхи, забезпечуючи ситний і корисний початок дня.

Їй настільки сподобалася ця ідея, що, повернувшись додому, вона попросила МакГреди готувати її на сніданок щоранку. На той час ідея їсти холодні замочені пластівці могла здатися незвичною в Британії, але Діана з ентузіазмом сприйняла страву, що доводить її здатність передбачати тренди здорового харчування задовго до їхньої популяризації.

МакГреди згадує цей період як час, коли Діана приділяла особливу увагу здоров'ю та фітнесу. Вона займалася в спортзалі тричі на тиждень. Сніданок, однак, повністю залишався в його руках, і приготування починалося вже напередодні ввечері.

Він починав зі звичайних вівсяних пластівців - не швидкого приготування, як він наполягає, бо вони гірше зберігають текстуру. Він замочував пластівці у свіжовичавленому апельсиновому соку. Накриті кришкою і залишені в холодильнику на ніч, пластівці вбирали рідину і ставали м'якими, набуваючи солодкого цитрусового смаку.

Вранці Макгреді додавав до суміші проціджений йогурт (грецькою), щоб вівсянка стала кремовою, і щоб у страві був білок. Крапля меду врівноважувала кислинку солодкістю.

Щоб додати текстури та поживності, він натирав половину яблука разом зі шкіркою - МакГреди рекомендує сорт Honeycrisp за його солодкий смак. Також він додавав жменю свіжої лохини і трохи хрустких волоських горіхів. Ця комбінація забезпечувала антиоксиданти, корисні жири та клітковину, а заодно посилювала смак.

Після перемішування вівсянка перетворювалася на листковий, ситний сніданок, який задовольняв усі критерії. Він був поживним, смачним і привабливим зовні. Страва мала такий успіх, що МакГреди зізнається, що часто готував подвійну порцію.

Інші цікаві рецепти з королівського столу

Раніше УНІАН повідомляв про унікальний рецепт приготування картоплі, який теж обожнювала принцеса Діана. Вона дуже любила їсти картоплю, яка покрита яєчним білком і паприкою.

Крім того, ми розповідали про яєчню-бовтанку з двома несподіваними інгредієнтами, які любила королева Єлизавета.

Вас також можуть зацікавити новини: