Яблучна випічка - це те, що може неймовірно нас порадувати під час осені. Але чому б не дізнатися про неї трохи нової інформації.
Незважаючи на те, що у нас практично завжди є великий вибір серед продуктів, вибрати один із кількох варіантів буває досить складно. Особливо, якщо це стосується овочів або фруктів, зокрема, яблук.
Найкраще яблуко для перекусу - це просто те, смак і текстуру якого ви любите найбільше. Але вибір стає складнішим, коли йдеться про приготування випічки. AllRecipes звернулося до тих, хто знає найкращу відповідь - до фермерів.
Є дві особливості, які особливо важливі для випічки:
Шенот визнає, що вибрати однозначно найкраще яблуко складно. Віцепрезидентка з роздрібних операцій в Eckert's Family Farms Енджі Еккерт погоджується, що кожен сорт приносить свої унікальні якості.
Якби Еккерт потрібно було вибрати одне найкраще яблуко для випічки - чи то пироги, крамбли, швидкий хліб, чи то інші осінні страви, - вона вибрала б сорт Джонатан. Ці яблука мають достатню кислинку, добре зберігають текстуру, м'яко розм'якшуються в духовці, не втрачаючи форми. Це ідеальний вибір, якщо ви хочете, щоб яблука залишалися структурованими.
Шенот рекомендує змішувати сорти, особливо для яблучних пюре і пирогів. Для створення більш гладкої текстури і помірної солодкості він любить поєднувати Джонатан з Голден Делішес. Голден Делішес добре зберігає форму і м'яко стає при запіканні.
"Якщо говорити про друге місце, я б обрала Голден Делішес - він стає ніжним у духовці та має приємну текстуру, що ідеально підходить для пирогів і тортів. Його натуральна солодкість дозволяє зменшити кількість цукру", - додає Еккерт.
Якщо ви не можете знайти ці сорти або вони не подобаються, ви можете створити власну суміш яблук з потрібною кислинкою і текстурою.
Найгірший сорт для випічки, на думку Шенота - Ред Делішес. Він годиться лише для врівноваження кислих компонентів у сидрах, але для випічки не підходить.
Раніше УНІАН повідомляв,як приготувати ідеальний яблучний пиріг, який буде дуже доречним у ці вже холодні осінні вечори.