Приготування яблучного пирога, особливо з приходом осені, є завжди чудовою ідеєю. Тонкі скибки яблук "зникають" у заварному тісті під час випікання, завдяки чому утворюється єдиний пиріг. Водночас екстракт мигдалю додає легкої фруктової нотки, а кориця - теплих пряних ароматів. Експерти радять подавати такий десерт з кулькою ванільного морозива або збитими вершками, пише EatingWell.
Інгредієнти:
- 1 кілограм яблук;
- сік одного лимону;
- ⅓ склянки цукру;
- 3 великі яйця;
- 3 столові ложки несолоного вершкового масла, розтопленого;
- ½ чайної ложки кориці;
- ½ чайної ложки кардамону;
- ¼ чайної ложки солі;
- 1 склянка борошна;
- ½ столової ложки мигдалевого екстракту;
- ½ склянки цільного молока;
- 3 столові ложки яблучного желе, підігрітого (за бажанням).
Спосіб приготування
Розігрійте духовку до 190 °C. Змастіть форму для запікання кулінарним спреєм або олією. Вистеліть дно та боки пергаментним папером. Поставте форму на велике деко з бортиками на випадок переливу.
Далі очистьте від шкірки та серцевини яблука. Наріжте яблука кільцями, покладіть їх у велику миску, додайте лимонний сік та перемішайте.
"У великій мисці збийте ⅓ склянки цукру, 3 яйця, 3 столові ложки розтопленого масла, ½ чайної ложки кориці, ½ чайної ложки кардамону і ¼ чайної ложки солі до однорідної маси. Додайте 1 склянку борошна і збивайте до однорідної маси. Додайте ½ склянки молока і ½ столової ложки мигдалевого екстракту і збивайте до однорідної маси. Вилийте тісто на нарізані яблука і перемішайте, щоб вони рівномірно покрилися тістом. За допомогою ложки відкладіть 12-15 яблучних скибочок (приблизно 1 склянка) для прикраси", - продовжують в EatingWell.
Розкладіть решту яблучних скибок рівним шаром у підготовленій формі. Вилийте надлишок тіста зверху, постукайте формою по стільниці, аби випустити повітряні бульбашки. Прикрасьте верх іншими відкладеними яблучними скибками.
Далі поставте пиріг у духовку на 70-80 хвилин. Перевіряйте готовність зубочисткою, вставляючи в центр, поки вона не вийде чистою.
"За бажанням змастіть тісто 3 столовими ложками яблучного желе і дайте повністю охолонути у формі, приблизно 3 години. Після охолодження відокремте тісто ножем від коротких країв форми. Підніміть довгі краї пергаменту, щоб витягнути тісто з форми. Перекладіть на сервірувальну тарілку і наріжте на шматочки", - радять у виданні.
Інші смачні рецепти
Раніше стало відомо, як приготувати смачну яєчню без сковороди. Виявилося, що посмажити яйце можна і в мікрохвильовій печі, причому на це вам потрібно часу менше ніж хвилину.
Також кулінар розповіла, чим замінити панірувальні сухарі для котлет. За її словами, для цього вона використовує несподіваний інгредієнт, а саме кукурудзяні пластівці.