Сири мають окрім білка й корисні вітаміни, які здатні підтримувати імунітет та прискорювати метаболізм.
Якщо ви хочете збільшити в своєму раціоні кількість білка, тоді варто звернути увагу на певні види сиру. Дієтологи перелічили 6 видів сирів, які задовольнять смакові та харчові потреби, повідомляє EatingWell.
1. Пармезан
Він відомий своїм насиченим смаком та універсальністю. Видання додає, що в ньому до того ж щей низький вміст лактози. Тому, це гарний вибір для тих, хто обмежує вживання молочних продуктів через цю проблему.
2. Кисломолочний сир
Його споживають в багатьох сім’ях завдяки своїй універсальності та високому вмісту білка. Це ідеальний продукт для тих, хто прагне підтримувати відчуття ситості та зберегти м'язи. Окрім білка, як вказується, в кисломолочному сирі також є кальцій та вітаміни групи В.
3. Швейцарський сир
Він відомий своїми характерними дірками та м'яким смаком. В ньому менше натрію в порівнянні з іншими видами сирів. Швейцарський сир виготовляється з коров'ячого молока і містить вітамін B12 та цинк. Результати дослідження показали, що ці поживні речовини здатні підтримувати імунну систему та прискорити метаболізм.
4. Чеддер
Це один з найпопулярніших видів сирів в США. В залежності від того, скільки цей сир витримували, його смак стає більш насиченим, а текстура - крихкою. Вказується, що в чеддері присутні такі необхідні поживні речовини, як кальцій, фосфор і вітамін А, що робить його смачним і поживним доповненням до збалансованого раціону харчування.
5. Гауда
Цей вид сиру походить з Нідерландів і відомий своєю гладкою, кремовою текстурою та легким горіховим смаком. Він є природним джерелом вітаміну К, який підтримує здоров'я кісток і серцево-судинної системи.
6. Моцарелла
Його додають в різні страви, від піци до салатів. Звичайна моцарела, як правило, має вищий вміст жиру, тому має більш насичений смак. Знежирена моцарела є більш легким варіантом, але все одно вона є хорошим джерелом білка.
Дієтологи радять їсти ці види сирів, наприклад, в якості бутербродів з овочами. Можна також вживати ці сири разом з фруктами, наприклад, яблуком чи персиком тощо.
Раніше УНІАН повідомляв, що дієтолог Тара Коллінгвуд назвала 7 продуктів, в яких багато білка та клітковини й вони допомагають регулювати рівень цукру в крові. Також вони надають відчуття ситості, що є ключем до схуднення.
Також ми писали, що дієтологи радять вживати нут тим, в кого є проблеми з травною системою. В ньому багато клітковини, що сприяє здоров'ю кишківника.