Смачно та корисно: дієтологи назвали 6 видів сирів з високим вмістом білка

Сири мають окрім білка й корисні вітаміни, які здатні підтримувати імунітет та прискорювати метаболізм.

Якщо ви хочете збільшити в своєму раціоні кількість білка, тоді варто звернути увагу на певні види сиру. Дієтологи перелічили 6 видів сирів, які задовольнять смакові та харчові потреби, повідомляє EatingWell. 

1. Пармезан 

Він відомий своїм насиченим смаком та універсальністю. Видання додає, що в ньому до того ж щей низький вміст лактози. Тому, це гарний вибір для тих, хто обмежує вживання молочних продуктів через цю проблему. 

2. Кисломолочний сир 

Його споживають в багатьох сім’ях завдяки своїй універсальності та високому вмісту білка. Це ідеальний продукт для тих, хто прагне підтримувати відчуття ситості та зберегти м'язи. Окрім білка, як вказується, в кисломолочному сирі також є кальцій та вітаміни групи В. 

3. Швейцарський сир 

Він відомий своїми характерними дірками та м'яким смаком. В ньому менше натрію в порівнянні з іншими видами сирів. Швейцарський сир виготовляється з коров'ячого молока і містить вітамін B12 та цинк. Результати дослідження показали, що ці поживні речовини здатні підтримувати імунну систему та прискорити метаболізм. 

4. Чеддер 

Це один з найпопулярніших видів сирів в США. В залежності від того, скільки цей сир витримували, його смак стає більш насиченим, а текстура - крихкою. Вказується, що в чеддері присутні такі необхідні поживні речовини, як кальцій, фосфор і вітамін А, що робить його смачним і поживним доповненням до збалансованого раціону харчування.

5. Гауда 

Цей вид сиру походить з Нідерландів і відомий своєю гладкою, кремовою текстурою та легким горіховим смаком. Він є природним джерелом вітаміну К, який підтримує здоров'я кісток і серцево-судинної системи. 

6. Моцарелла 

Його додають в різні страви, від піци до салатів. Звичайна моцарела, як правило, має вищий вміст жиру, тому має більш насичений смак. Знежирена моцарела є більш легким варіантом, але все одно вона є хорошим джерелом білка. 

Дієтологи радять їсти ці види сирів, наприклад, в якості бутербродів з овочами. Можна також вживати ці сири разом з фруктами, наприклад, яблуком чи персиком тощо. 

Поради дієтологів

Раніше УНІАН повідомляв, що дієтолог Тара Коллінгвуд назвала 7 продуктів, в яких багато білка та клітковини й вони допомагають регулювати рівень цукру в крові. Також вони надають відчуття ситості, що є ключем до схуднення.

Також ми писали, що дієтологи радять вживати нут тим, в кого є проблеми з травною системою. В ньому багато клітковини, що сприяє здоров'ю кишківника. 

Вас також можуть зацікавити новини: