Цю спецію називають по-різному.
Багатьох людей щороку цікавить питання, що таке насправді духмяний перець та з чого його роблять. На диво, це не суміш різних ароматичних речових та спецій, а подрібнені ягоди одного дерева. Про це пише IFLScience.
Виявилося, що духмяний перець виготовляється через подрібнення ягід дерева Pimenta dioica, яке росте у теплих регіонах нашої планети.
Цю спецію називають по-різному, зокрема ямайський перець, миртовий перець, піменто, або як в Україні кажуть "перець горошком".
"Сьогодні вона широко використовується в кухнях усього світу, навіть у багатьох європейських стравах, від шведських фрикадельок до португальських рагу. У польській мові духмяний перець називається ziele angielskie, що перекладається як "англійська спеція", що досить дивно, враховуючи, що британці зазвичай дуже проти додавання ароматизаторів до їжі", - підкреслили у матеріалі.
У виданні додали, що слово "allspice" придумали перші європейські колонізатори, які прибули до Америки та любили цю спецію за поєднання ароматів кориці, мускатного горіха та гвоздики.
Раніше вчені назвали неочікуваний фрукт, який допомагає знизити рівень цукру в крові. Йдеться про манго, який від природи багатий на цукор, але також містить клітковину, вітаміни та антиоксиданти.
Також шеф-кухарі розповіли, як легко почистити часник. Зокрема вони розповіли про методи "розчавити і очистити", струшування та ручну чистку.