Ілюстрація REUTERS

Верховний адміністративний суд німецького міста Грайфсвальд відхилив скаргу екологічного об'єднання Nabu щодо "Північного потоку-2".

Читайте такожРосія хоче за допомогою "Північного потоку-2" знищити українську ГТС - Гройсман

Про це повідомляє видання Европейская правда.

Відео дня

Як зазначається, з огляду на складні факти та юридичні питання в рамках прискореної процедури розгляду скарги суд не зможе прояснити, чи був дозвіл на будівництво "Північного потоку-2" у прибережних водах незаконним.

Суд зазначив, що громадський інтерес і надійність поставок енергоносіїв в даному випадку відіграють першорядну роль.

Суд поки не уточнює, чи будуть дискусії з цього питання у майбутньому.

Як повідомлялося, у німецькому Лубміні почалося будівництво газової приймальної станції у рамках проекту газопроводу "Північний потік-2".

Nabu попросила у Верховного адміністративного суду Грайфсвальда проміжну постанову, щоб дати суду можливість прийняти рішення за позовом проти спорудження газопроводу ще до 15 травня.

Коментуючи можливе будівництво "Північного потоку-2", глава Nabu Ляйф Міллер заявив, що це "нехтування не тільки захистом моря і клімату, а й правом екологів на подання позовів".

У Nabu впевнені, що спорудження "Північного потоку-2" завдасть "шкоди крихкій екосистемі". Екологи також вважають, що будівництво нового газопроводу зайве, оскільки в Європі недостатньо високий попит на російський газ.