Біля Арямнска зафіксували новий викид хімічних речовин / фото Крим.Реалії

На півночі Криму – в Армянську і Яни Капу (Красноперекопськ) – зафіксували нові викиди хімічних речовин у атмосферу.

Про це йдеться у звіті гідрометцентру півострова за останній тиждень, повідомляє Крим.Реалії.

"За даними спостережень 2-х стаціонарних постів з 4 по 11 березня 2019 року спостерігалися перевищення ГДК по: оксиду вуглецю – 1,04; фтористому водню – 1,8 ГДК», – йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУ Меджлісі розповіли про серйозну проблему окупантів в Криму

У Яни Капу, згідно з даними гідрометцентру, концентрація оксиду вуглецю перевищена в 1,06 разів, а хлористого водню – в 4,4 рази.

Як повідомляв УНІАН, у серпні минулого року в Криму стався викид невідомої речовини. В Армянську і Яни Капу (Красноперекопськ) металеві предмети покривалися іржею, з дерев опало листя, в повітрі стояв стійкий запах кислоти, на газонах лежали мертві птахи. Через забруднення повітря збільшилась кількість звернень жителів в медустанови, в аптеках утворився дефіцит сорбентів і марлевих пов'язок.

Крім того, в середині вересня стався ще один викид хімікатів.

Окупаційна "влада" Криму заявила, що причиною забруднення є випаровування вмісту кислотонакопичувача, який використовується заводом «Кримський титан», в результаті спеки і тривалої відсутності опадів. Тоді в Армянську було введено режим надзвичайного стану та прийнято рішення зупинити роботу заводу на два тижні, евакуювати дітей і жінок.

За даними української розвідки, погіршення екологічної обстановки на півночі окупованого Криму відбулося в результаті попадання снарядів у відстійники хімічних відходів титанового і содового заводів під час військових навчань збройних сил РФ.

Також на адмінкордоні з Кримом у Херсонській області було зафіксовано наявність токсичних речовин у повітрі. У зв'язку з погіршенням екологічної ситуації з кількох населених пунктів були евакуйовані діти.