У річку Рось потрапили нітрати / скріншот відео

Більшість мешканців Білої Церкви налякані через витік хімікатів у річку Рось, яка протікає через все місто. Вони бояться, що витік нітратів може негативно позначитися на екологічній ситуації в місті.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожЗабруднення річки Рось: як вкрадені хімікати потрапили у воду та чим це загрожує українцям

Річка Рось протікає практично через усю Білу Церкву, і, якщо туди потрапили нітрати, це може бути шкідливо для місцевих. Воду у місті відімкнули на 1-3 доби. Заборонили не лише користуватися водою, а й купатися, ловити рибу та напувати худобу.

Мешканці переймаються, що через сильну спеку хімікати випаровуються. І невідомо, як це може вплинути на людей.

У міськраді постійно засідає комісія із надзвичайних ситуацій, однак поки остаточних аналізів води немає. Там запевняють, що ситуація стабільна, оскільки великої загибелі риби не було. Водночас також припускають, що весь удар міг на себе прийняти сусідній Володарський район, де знаходиться два водосховища.

Як повідомляв УНІАН, у селі Збаржівка Погребищенського району Вінницької області напередодні, 9 червня, сталася ДТП, в результаті якої автомобіль з хімікатами впав у річку Рось, що протікає кількома областями, зокрема, Київською. У притоку потрапила тонна інсектициду "Нуралі B". Хімікат віднесло течією в Київську область.

За фактом забруднення водойми поліція відкрила кримінальне провадження за двома статтями – ч.1 ст.242 ККУ (Порушення правил охорони вод) за ч.3 та ч.5 ст.185 КК України (крадіжка).