Ілюстрація / REUTERS

Канада заборонить одноразові вироби з пластику вже у 2021 році. Про це сьогодні заявив прем'єр-міністр країни Джастін Трюдо. Він пояснив, що перелік предметів, які потраплять під заборону, буде визначений на основі наукової оцінки.

Однак, як пише The Guardian, він допустив, що в "чорний список" Канади потраплять пластикові пляшки для води, пластикові пакети і соломинки. 

"Вже в 2021 році Канада заборонить шкідливий одноразовий пластик на всій території від одного узбережжя до іншого", - сказав Тродо.

Відео дня

Читайте такожНа порозі порятунку планети: створено біопластик, здатний розкладатися в океані (відео)

Він додав, що його уряд був натхнений рішенням Європарламенту, який в березні заборонив широкий спектр одноразових предметів, щоб скоротити забруднення полів і акваторій сміттям. Парламенти кожної з країн ЄС повинні підтримати рішення на локальному рівні, перш ніж воно вступить в силу.

"Багато інших країн теж це роблять. І Канада стане однією з них. Це великий крок, але ми знаємо, що можемо зробити його до 2021 року", - сказав Трюдо.

Читайте такожВчені знайшли в Середземному морі новий острів з пластикового сміття

Менше 10% використаного пластику в Канаді переробляється. В уряді говорять, що близько мільйона птахів і 100 тисяч морських ссавців отримують поранення чи помирають кожного року, сплутавши пластик з їжею чи застрягши в ньому.