Ілюстрація / REUTERS

Аеропорт Брюсселя "найняв" сотню овець, щоб ті підрівнювали газон на шумозахисному бар'єрі по периметру.

Як пише ЕвроПульс, це набагато екологічніше, ніж використання газонокосарок.

"Було б швидше використовувати газонокосарку, але ми вибираємо більш екологічне рішення", - зазначила прес-секретар аеропорту Анке Франсен.

Відео дня

Читайте такожУ Британії працює перша у світі ферма, де досліджують вплив сільського господарства на довкілля (відео)

Вона додала, що використання овець сприятиме збереженню біорізноманіття на газонах: "Тут більше місця для вирощування рідкісних рослин. І перехожим приємніше дивитися на стадо овець, ніж на газонокосарку".

Вівці, на відміну від газонокосарок, не тільки працюють без шкідливих викидів, але і підтримують біорізноманіття. Вони з'їдають траву і не пошкоджують верхні шари ґрунту, в результаті звільняється місце для нових паростків.

На тритижневому «випробувальному терміні» пастухи стежать, як вівці реагують на шум від літаків. Поки вівці не проявляють жодних ознак занепокоєння.

Тварини будуть пастися в аеропорту до кінця червня, потім їх віддадуть назад на ферми - щоб вони перечекали спеку в липні і серпні. Потім восени адміністрація аеропорту знову поверне їх.

Овець не вперше у світі використовують замість газонокосарок: в цьому році в мадридському парку Каса-де-Кампо також провели такий експеримент. У 2013 році овець для "підстригання" використовували в Парижі.