Ілюстрація REUTERS

Під надуманими екологічними питаннями можна і після виборів робити визначені дії, що призводять до поліпшення якихось бізнес інтересів у політичних колах.

Таку думку в коментарі OBOZREVATEL висловив голова асоціації сонячної енергетики України Юрій Фаворський, який підтримав меморандум про недопущення використання екології в політичних цілях, підписаний асоціацією екологів.

"Тема гречки була не тільки до виборів, вона залишається і після, але може буде у вигляді манки. Під надуманими екологічними питаннями можна і після виборів робити визначені дії, що призводять до поліпшення якихось бізнес інтересів у політичних колах. Тому я думаю, що і до виборів, і під час виборів, і після цього може використовуватися", – вважає Фаворський.

Відео дня

Фаворський також визнає, що тема екології в комерційних і політичних цілях стала маніпулятивною передвиборчою технологією, нарівні з обіцянками знизити тарифи або роздачу гречки на округах. І на його думку, екологічна тематика буде використовуватися і після виборчого процесу.

Як раніше повідомляв OBOZREVATEL, екологічні асоціації та організації підписали меморандум про припинення використання теми екології в політичних і комерційних цілях. Документ підписали 15 різних асоціацій.