Перше стадо завезли на острів в травні / фото: Rewilding Ukraine

На острові Єрмаков в Одеській області народилося дитинча водяного буйвола, перше стадо яких поселили на острові у травні цього року.

Як повідомили УНІАН у природоохоронній організації Rewilding Ukraine, буйволи добре прижилися в цій «точці» Дунайського біосферного заповідника.

Перше стадо налічувало 7 голів, пізніше на Єрмаков доставили ще близько 10 водних буйволів із Закарпаття.

Відео дня
Перше стадо налічувало 7 голів / фото: Rewilding Ukraine

«Наші обидві групи буйволів почуваються дуже добре на острові Єрмаков, вони об'єдналися в одне стадо під керівництвом старшого буйвола. І ще одна хороша новина - нещодавно стадо поповнилось - вагітна буйволиця народила малюка!» - йдеться в повідомленні.

В організації зазначили, що, коли самка почне підпускати людей ближче, співробітники організації зможуть сфотографувати буйволеня.

Відзначається, що водяні буйволи дуже добре плавають і можуть пірнати.

«Вони обожнюють плескатися у воді. Часто на поверхні залишається тільки ніс, а сам буйвол насолоджується прохолодою під водою. Там його не дістануть докучливі мухи і гедзі», - розповіли в організації.

Водяні буйволи добре плавають і пірнають / фото: Rewilding Ukraine

Як повідомляв УНІАН, у травні на острові Єрмаков в Дунайському біосферному заповіднику (Одеська обл.) поселили водяних буйволів, щоб поліпшити стан заплавних екосистем. У природоохоронній організації Rewilding Ukraine тоді повідомили, що випущено на острів перше стадо.

Водяні буйволи свого роду «архітектори природи». Зокрема, як великі травоїдні, під час випасу вони проріджують чагарник і очеретяні зарості, створюють невеликі басейни і калюжі, в яких можуть селитися різні комахи, земноводні і риби. Також буйволи є розповсюджувачами насіння - одна тварина може переносити в шерсті і травній системі насіння більше 200 видів рослин.

Острів Єрмаков відроджено у природний стан близько 10 років тому за проектом Всесвітнього фонду природи WWF України. На даний момент він є однією з найбагатших за біорізноманіттям територій Дунайського біосферного заповідника, де мешкає безліч видів птахів.