Зловмисника затримали в ресторані у центрі Житомира / фото: УНІАН

У Житомирі правоохоронці затримали голову громадської ради при Житомирській обласній державній адміністрації, який вимагав 30 тисяч доларів у директора одного з районних лісгоспів.

Як повідомляє прес-центр СБ України, співробітники спецслужби встановили, що так званий «активіст» організував механізм вимагання грошей, зокрема від представників суб’єктів лісового господарства, за невжиття заходів «громадського впливу» для блокування їх законної діяльності.

Співробітники СБ України задокументували, що зловмисник вимагав 30 тисяч американських доларів від директора одного із районних держлісгоспів.

Відео дня

У випадку несплати грошей «громадський активіст» погрожував оприлюднити в інтернеті та у соцмережах нібито компрометуючу директора інформацію напередодні візиту керівництва країни до Олевського району області. Правоохоронці затримали голову громадської ради в ресторані у центрі Житомира після отримання чергового «траншу» у розмірі 5,5 тисяч доларів США.

Раніше було задокументовано факт перерахування на картковий рахунок «авансу», як гарантії за мовчання активіста. Тривають невідкладні слідчі дії у межах розпочатого кримінального провадження за ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Заходи з документування протиправної діяльності зловмисника проводилися спільно зі Слідчим Управлінням ГУ НП та під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області.

Як повідомляв УНІАН, 12 серпня президент України Володимир Зеленський перебував з робочою поїздкою на Житомирщині. Зокрема, він розкритикував силові структури регіону за низькі темпи боротьби із незаконним видобутком бурштину та змусив керівника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрія Курінського подати у відставку через таку ситуацію в регіоні.