У Золотоноші упіймали пораненого єнота / Скріншот - ТСН

У місті Золотоноша Черкаської області єнот напав на двох дітей, що прямували до школи.

Читайте такожУ Канаді помітили рідкісного єнота-альбіноса (відео)

Як йдеться у сюжеті ТСН, діти спочатку навіть не зрозуміли, що за тварина перед ними.

«Я подумала, що це собака і вирішила до неї підійти, а потім зрозуміла, що то єнот. Він узяв мене за штанину і почав тягнуть сильно», - розповідає школярка.

Тоді на допомогу дівчинці прийшов її брат. «Коли вона побігла, єнот кинувся на мене і почав мене смикати - я його вдарив по носу, а потім єнот іще сильніше почав мене тягнути за штани і я впав», - згадує хлопчик.

Звіра усе ж змогли відігнати за допомогою перехожих. У школі дітей оглянув медик, але слідів подряпин або укусів у них не знайшли.

Невдовзі нападника знайшли в середмісті. Тварина була в жахливому стані, тому її одразу передали ветеринарам. Медики підозрюють, що звіра збила машина, або побили люди.

«Була травма механічна з правого боку біля лапи, було введено преперати, вітаміни, для зняття болі», - розповіла ветеренар.

Єнот виявився дівчинкою, їй дали прізвисько Жанна. Жодних симптомів сказу в неї не спостерігають. Більше того, тварина ласкава і скидається на домашню.

«Ми їй сюди принесли, вона наскільки була голодна, ми їй корм кинули, вона його хапала, ну видно, що голодна. Дика тварина в природі знайшла б якусь їжу, тобто вона якось би ховалася б від людей», - розповідає ветеринар.

Місцеві мешканці розповідають, що напередодні на місцевих сайтах було оголошення про продаж єнота. Допускають, що люди могли просто викинути тварину, або ж вона втекла сама.

Жанна пробуде в лікарні ще 10 днів. До ветеринарів вже звернулись чимало людей, які готові зробити єнота своїм домашнім улюбленцем.

Раніше повідомлялось, що у канадському Стітсвілі (приміський район столиці) місцеві жителі скаржаться на нетверезих єнотів, які вештаються вулицями і серед білого дня відсипаються з похмілля.