Загиблу рибу активно збирають місцеві жителі / фото: Facebook голови Херсонської ОДА Юрія Гусєва

Вихід сірководню, який стався через порушення технологічного процесу під час видобування піску, міг стати причиною масового мору риби в Херсонській області.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час селекторної наради в Херсонській облдержадміністрації сказав директор департаменту екології та природних ресурсів ОДА Юрій Попутько.

«На місце події виїжджали наші співробітники спільно з представниками екологічної інспекції. Були відібрані проби води, які відправлені до Одеси для проведення лабораторних досліджень», - сказав Попутько.

Відео дня

Він додав, що масовий замор, унаслідок якого загинуло понад 2 млн особин риби, стався біля кар'єра Херсонського морського торгового порту, який знаходиться у Голопристанському районі.

«Попередньо розглядається така версія: під час видобування піску був піднятий пласт підводного грунту, і вийшов сірководень. Це стало причиною замору риби, якої в тій ділянці Дніпра зараз чимало, оскільки там - місце зимівлі», - сказав Попутько.

Він припустив, що під час проведення робіт була порушена технологія, що й призвело до таких наслідків.

Також Попутько попросив голову Херсонської ОДА Юрія Гусєва звернути увагу на той факт, що загиблу рибу активно збирають місцеві жителі.

«Держспоживслужба повинна вжити заходів для недопущення потрапляння цієї риби на ринки області», - сказав директор департаменту екології Херсонської ОДА.

Голова Херсонської ОДА Гусєв розпорядився провести цього тижня засідання спеціальної комісії з техногенно-екологічної безпеки та детально обговорити там інцидент із замором риби для визначення винних і недопущення подібного в майбутньому.

Як повідомляв УНІАН, у ніч проти 3 листопада співробітники Рибінспекції зафіксували різкий запах сірководню в місці видобування піску біля кар'єру Херсонського морського торгового порту, унаслідок чого стався масовий мор риби.