Жінка виходжувала птахів вдома / фото УНІАН

Чотирьох лебедів, які на початку осені прибилися до господарства жінки на Чернігівщині, передали до спеціалізованого притулку у Межигір'ї.

Про це повідомили у секторі інформаційної діяльності, програмного забезпечення та комунікацій з громадськістю Коропської селищної ради.

Читайте такожНа Чернігівщині жінка прихистила чотирьох голодних лебедят (фото)

Згідно з інформацією, до жительки села Рождественське Коропського району Ганни Зязі на початку осені у двір прийшли четверо молодих, ще сірих, слабких лебедів. Господиня їх прихистила та годувала. Менський зоопарк відмовився забирати птахів, тож жінка вирішила виходжувати птахів дома. Новину висвітлила районна газета, її підхопили регіональні та навіть всеукраїнські засоби масової інформації. Зоозахисники зі Львова зв’язалися зі старостинським округом і подали ідею перевезти птахів до Межигірського притулку для лебедів, що на Київщині.

"Два місяці волонтери зі Львова вирішували питання переселення лебедів до Межигірського притулку. Адже всі добре розуміли, що умови домашнього утримання для таких птахів не підходять", − зазначила діловод Рождественського старостинського округу Валентина Бориско.

фото УНІАН

Наприкінці минулого тижня з Києва до Рождественського завітали зоозахисник Ірина Мурга та зоолог Межигірського притулку для лебедів Сергій Григор'єв. Дорогою вони також побували в Яготинському районі, де люди теж прихистили чотирьох лебедів і доглядали за ними аж чотири місяці.

У Межигірському притулку для птахів створені всі умови. Одразу після приїзду всіх «новоприбулих» обстежують ветеринари, підрізають крила. Потім їх поселяють у вольєри, щоб звикали до нового місця. Після цього птахів випускають у відриті ставки, де вони зможуть жити із перелітними лебедями, і потім самі можуть полетіти.