З ініціативою про заборону цирків у місті виступили зоозахисники / фото УНІАН

Чернівецька міська рада сьогодні ухвалила рішення про відмову від розміщення на території міста пересувних цирків із залученням тварин.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення сьогодні було ухвалене на черговій сесії міськради з другої спроби. За нього проголосувало 22 депутати (загальна кількість обранців – 42).

Ухвала передбачає, що Чернівецька міська рада припиняє надавати дозволи на проведення гастролей та розміщення цирків-шапіто із залученням тварин на території міста.

Відео дня

Окрім того, у рішенні зазначається, що воно набуває законної чинності з моменту його голосування.

Як повідомляв УНІАН, 20 жовтня у Чернівцях 30 активістів зоозахисної організації «UAnimals» поблизу входу до пересувного цирку провели акцію проти експлуатації тварин. Вони також закликали міського голову Чернівців Олексія Каспрука розглянути на сесії міськради питання щодо запровадження заборони на діяльність цирків з використанням тварин на території міста.

Каспрук зазначив, що він підтримує ініціативу активістів. Також він повідомив, що доручив департаменту розвитку та юридичному управлінню міської ради підготувати відповідний проект рішення.