Ді Капріо відповів на слова президента Бразилії / REUTERS

Президент Бразилії Жаір Болсонару несподівано звинуватив голлівудського актора і екоактивіста Леонардо Ді Капріо у причетності до виникнення лісових пожеж в Амазонії. Актор відреагував на звинувачення.

Президент Бразилії раніше заявив, що неурядові організації причетні до виникнення лісових пожеж. Вони нібито сприяють їх виникненню, щоб отримувати фінансову допомогу. Зокрема, від Ді Капріо.

Читайте такожСША та Бразилія створювати інвестфонд для збереження лісів Амазонії

Відео дня

У своєму Instagram Ді Капріо заявив, що не виділяв бразильським неурядовим організаціям жодних коштів.

"У цей кризовий для Амазонії час я підтримую жителів Бразилії, які працюють над збереженням природної і культурної спадщини... На кону майбутнє цих незамінних екосистем, і я гордий бути частиною спільнот, які займаються їх захистом. І хоча їх варто підтримувати, але ми не виділяли кошти цільовим організаціям", - відповів Ді Капріо.

Нагадаємо, президент Бразилії Жаір Болсонару заявив, що голлівудський актор Леонардо ді Капріо фінансує некомерційні організації (НКО), які "підпалюють амазонські ліси".

«Леонардо ді Капріо – крутий хлопець, так? Дає гроші на підпал Амазонії», – цитує Estadao слова президента. Видання зазначає, що Болсонару не надав жодних доказів своїх слів.

Висловлювання Болсонару можуть бути пов'язані зі справою проти чотирьох волонтерів добровільної пожежної бригади з штату Пара. Поліція припускає, що вони підпалюють ліс, щоб робити фотографії пожежі та отримувати фінансування від Всесвітнього фонду дикої природи. У відповідь волонтери чутки спростовують.