Юна шведська активістка Грета Тунберг, яка активно виступає на захист навколишнього середовища, успішно перетнула на катамарані Атлантичний океан і тепер візьме участь у конференції ООН в Іспанії.

Відео дня

Про своє прибуття в Лісабон Грета повідомила на своїй сторінці в Instagram.

Lisbon!!

Допис, поширений Greta Thunberg (@gretathunberg)

"Наш останній день в океані. Ми можемо вже практично відчути запах суші. Ми очікуємо прибуття в пристань Санту Амару в Лісабоні завтра зранку десь між 08:00 і 10:00 годинами", - написала 16-річна Тунберг в понеділок у своєму Instagram.

З Лісабона вона відправиться на поїзді в Мадрид, де проходить конференція ООН з проблем зміни клімату.

Оскільки активістка відмовляється літати літаками, аргументуючи це тим, що авіатранспорт завдає великої шкоди екології, з Америки в Європу вона добиралася на катамарані разом з австралійськими YouTube-блогерами Райлі Уитлумом і Елайной Караусу, які щотижня публікують відеозапису про свої подорожі з маленькою дитиною на судні. У плавання з ними подалася й британська професійна яхтсменка Ніккі Хендерсон.

Читайте такожЕко-протест у Мадриді: активісти вимагали вжити рішучих заходів заради порятунку планети (фото, відео)

Раніше УНІАН повідомляв, що Грета Тунберг запізнилася на початок саміту ООН з клімату в іспанському Мадриді через те, що спочатку його хотіли проводити в Чилі, але згодом змінили місце проведення на Мадрид.