В одному з львівських парків ялинки будуть червоними / фото: УНІАН

У львівському парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького вирішили пофарбувати ялинки у червоний колір для попередження їх крадіжок.

Про це повідомив директор парку Олександр Молодий, передає ZAXID.net.

Він розповів, що 16 грудня дерева вже обробили спеціальною речовиною з неприємним запахом, який стає інтенсивнішим при плюсовій температурі. За словами чиновника, чергову крадіжку ялинки було скоєно вночі 16 грудня. Після цього їх вирішили обробити.

Відео дня

"Також ми будемо змінювати ще колір на червоний. Зараз же ми обробили їх такою речовиною, яка має неприємний запах, коли її заносять у більш-менш тепле приміщення", - розповіла інженерка з озеленення парку Олена Кошельник.

За її словами, така фарба та речовини не будуть шкодити деревам та людям і мали б протриматися на ялинках до новорічних свят. Якщо ж через дощі чи сніг фарба змиється швидше, дерева будуть підфарбовувати.

Читайте також"Новорічні букети": еколог порадила, як створити вдома святкову атмосферу без шкоди довкіллю

У прес-службі Львівської міськради повідомили, що в інших парках міста ялинки не планують фарбувати чи обробляти спеціальними речовинами.

Як повідомляв УНІАН, головну львівську ялинку цьогоріч вирішили не прикрашати іграшками, а зробити акцент на освітленні.