Трьох тигриць помістили на карантин у соціально-гуманітарному комплексі харківського екопарку / фото kyiv.npu.gov.ua

Трьох із шести тигрів, знайдених на приватній території на острові Жуків у Києві, прихистять в екопарку Харкова. Нині тварини на реабілітації. 

Про це «МедіаПорту» повідомив речник екопарку Олексій Костюченко. 

Читайте такожУ Києві на острові Жуків виявили шістьох покинутих тигрів (фото)

Відео дня

За його словами, трьох тигриць помістили на карантин у соціально-гуманітарному комплексі харківського екопарку під Полтавою. Тварини перенесли переїзд нормально, з ними працюють ветеринари та зоокіпери. Стан тварин в екопарку попередньо назвали задовільним, зараз їх детально оглядають. 

«Надалі прийматимемо рішення, передавати самок у інші зоопарки чи залишити у Фельдман Екопарк», — розповів директор екопарку Віталій Ільченко. 

Про тварин, які утримуються у неналежних умовах, поліції наприкінці грудня повідомила жителька Києва. За адресою виїхали поліцейські — інформація підтвердилася. 

Хижаки жили у маленьких та занедбаних клітках. 

«Детективи встановили, що за адресою зареєстрована приватна власність, яка охороняється, але господар там не проживає», — з'ясували у відділі комунікації поліції Києва. 

Поліція розслідує ситуацію за статтею «Жорстоке поводження з тваринами», яка передбачає покарання у вигляді трьох років обмеження волі. 

Окрім харківського екопарку, де на цей час живуть чотири тигри, тварин погодилися прийняти спецустанови на Київщині. 

Про тварин, які утримуються у неналежних умовах, поліції наприкінці грудня повідомила жителька Києва / фото kyiv.npu.gov.ua