Всього в колекції Сергія 65 видів павуків / фото: Перший міський

Одесит Сергій Кудряшов зібрав у своїй квартирі найбільшу на півдні України колекцію павуків-птахоїдів, в яку входять 65 видів і близько тисячі особин.

Про це повідомляє Перший міський.

Хобі, яке переросло в професію, з'явилося у Сергія Кудряшова ще в дев'ятому класі, коли він завів собі першого павука. Згодом хлопець вступив в університет та здобув освіту зоолога.

Відео дня

Половина членистоногих в його колекції має отруту, інші абсолютно безпечні. Всього в колекції Сергія 65 видів павуків і близько тисячі особин.

фото: Перший міський

«Павуки самі по собі непередбачувані, у них все на рівні інстинктів. Якщо людина знаходиться поруч, контактує, годує, то вони звикають. Приручити їх не можна, дресирувати не можна, але до людини вони звикають і перестають відчувати небезпеку», - розповів Кудряшов.

фото: Перший міський

Сергій розповідає, що доглядати за павуками не важко. Він годує і поливає їх водою раз на тиждень. Їжу розводить самостійно, це переважно таргани і личинки. За тиждень його улюбленці з'їдають до двох тисяч комах.

фото: Перший міський

Один з рідкісних павуків у колекції - пецилотерія металіка. У природі цей вид майже на межі зникнення, тому що зустрічається тільки в лісі в штаті Андхра-Прадеш в Індії.

За словами колекціонера, до нього періодично приходять люди лікуватися від арахнофобії.

фото: Перший міський

Як повідомляв УНІАН, американська співачка Біллі Айліш показала величезного домашнього павука.