Киянам рекомендують уникати прогулянок біля автомобільних магістралей / фото УНІАН

Столична влада закликала жителів Києва мінімізувати використання особистого транспорту для зниження забруднення повітря.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"Кращим шляхом для зниження забруднення повітря в такі періоди є мінімізація використання приватного транспорту, а натомість - використання громадського транспорту, особливо в години пік", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського за 16 січня 2020 року, зафіксовані перевищення середньодобових концентрацій забруднюючих речовин діоксиду азоту та діоксиду сірки в місцях скупчення автомобільного транспорту (пл. Бессарабська, пл. Деміївська, бульвар Лесі Українки).

Читайте такожВеликим автовиробникам загрожують штрафи на 14,5 мільярдів євро за шкідливі викиди

"За прогнозами Укргідрометцентру, погодні умови сприяють накопиченню шкідливих часток. Усе зміниться після випадання опадів, посиленням вітру і зниженням температури", - сказано в повідомленні.

За даними Управління екології та природних ресурсів КМДА, у зв’язку зі стрімким збільшенням кількості транспортних засобів після закінчення новорічних свят, сухої, практично безвітряної погоди, температурної інверсії, не відбувається вертикальне розсіювання зважених часток і забруднюючих речовин, які накопичуються у приземному шарі атмосфери.

Киянам рекомендують уникати прогулянок біля автомобільних магістралей, проводити вологе прибирання і збільшити кількість споживання води.

Раніше УНІАН повідомляв, що Париж запровадив заборону на в'їзд у місто в будні дні для старих дизельних автомобілів, щоб поліпшити якість повітря і знизити смертність від забруднення твердими частинками.