В Україні планують збільшити частку "зеленої" енергетики / Фото: прес-служба ДТЕК

У планах Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища привести частку енергії, виробленої з альтернативних джерел, до 70% протягом наступних 30 років.

Читайте такожКиян зазивали мінімізувати використання автомобілів через забруднення повітря

Про це повідомив міністр енергетики Олексій Оржель під час представлення концепції зеленого енергетичного переходу України до 2050 року, передає Громадське.

Відео дня

"Ми говоримо про те, що до 2050 року рівень поновлюваних джерел (енергії) має становити близько 70%. У нас же оцінки, у нас є різні графіки і сценарії реалізації цієї цифри. Найважливіше те, що цей розвиток має бути економічно обґрунтованим», — повідомив Оржель.

Він зазначив, що в Україні повинні зупинити зловживання у сфері "альтернативної енергетики", зокрема виплату завищених "зелених тарифів" за вироблену з альтернативних джерел енергії. За словами Оржеля, поки навіть без "зеленого тарифу" інвестиції у відновлювану енергетику вигідніше, ніж у традиційну.

Зараз частка зелених електростанцій у виробництві енергії в Україні становить 5%.

У 2019 році в Україні збудовано нових сонячних, вітрових та інших електростанцій, що працюють на поновлюваних джерелах енергії, загальною потужністю 4,5 гігавата — це майже вдвічі більше потужності всіх "зелених" електростанцій, які працювали в Україні станом на початок 2019 року.