Принц Чарльз / фото REUTERS

Спадкоємець британського престолу принц Уельський Чарльз виступив на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, присвяченому в цьому році проблемам зміни клімату. Його Високість заявив, що тільки революція в глобальній економіці може врятувати планету від кліматичної кризи. Він закликав присутню у Давосі фінансову еліту до «зміну парадигми», щоб запобігти можливій катастрофі. Він попередив, що для порятунку Землі залишилося лише десять років.

Читайте такожФорум в Давосі: екоактивісти провели акції протесту у костюмах коал (відео)

«Чи ми хочемо увійти у історію, як люди, які не зробили нічого для того, щоб вчасно відвести світ від краю і відновити баланс, коли ми могли це зробити? Я не хочу... І замисліться на хвилинку — що хорошого в надбагатстві, заробленому у світі, де бізнес ведеться "як зазвичай", якщо ви нічого не можете зробити — крім того, як спостерігати, як він згорає в катастрофічних умовах?» — сказав старший син королеви Єлизавети II, пишуть Факти.

Промова принца була співзвучна виступу 17-річної шведської еко-активістки Грети Тунберг.

Принц Чарльз і Грета Тунберг / фото REUTERS

Чарльз і Грета поспілкувалися в кулуарах. Це була їх перша особиста зустріч. Тунберг здавалася задоволеною бесідою з персоною королівської крові.

Зустріч принца Чарльза і Грети проходила під спалахи камер.

«Думаю, ви до камер звичні», — сказала Грета, відповідаючи на потиск рук принца Чарльза.

«Минуло багато років, поки я до цього звик», — відповів принц Чарльз.

«Я все ніяк не звикну до цього [спалахів камер]», — сказала Грета.

Після зустрічі з юною активісткою принц Уельський у коментарі CNN назвав її «чудовою людиною», і зазначив, що не хоче, щоб його онуки — Джордж, Шарлотта, Луї і Арчі, ставши дорослими, звинуватили його в тому, що він робить недостатньо, щоб врятувати планету.

Варто зазначити, що принц прилетів до Швейцарії приватним чартерним літаком, оскільки міністерський літак, яким він планував скористатися, був на техогляді. Таким чином Чарльз відповідальний за викид в атмосферу шести тонн вуглекислого газу.

Правда до Давоса він добирався не гелікоптером, а на електромобілі Jaguar.

Принц Чарльз скористався електромобілем / фото instagram.com/clarencehouse