Враховуючи масштаби діяльності, великі корпорації активно впливають на довкілля, тому підтримка концепції сталого розвитку з боку таких потужних бізнес-структур є необхідною умовою успішного розвитку, заради майбутніх поколінь. Завдання полягає, насамперед,  у зменшенні викидів СО2, що можливо завдяки використанню новітніх технологій та  альтернативних джерел енергії.

Відео дня

Одним з прикладів соціально відповідального бізнесу є корпорація DAIKIN (Японія) , що є найбільшим світовим виробником кліматичної техніки і технологічним лідером галузі. Саме тема сталого розвитку була ключовою під час Європейського VRV-саміту DAIKIN, що відбувся на початку лютого 2020 р. у столиці Данії. Місце проведення заходу було обране не випадково: у 2014 р.  Копенгаген отримав нагороду «Зелена столиця Європи». У саміті взяли участь понад 500 партнерів DAIKIN з країн Європи, в тому числі, і з України.

Під час семінарів, презентацій та виступів, що відбулися у ході саміту, DAIKIN представив широкий спектр продуктів та послуг, що активно сприяють зменшенню викидів СО2 та дозволяють уникнути виснаження природних ресурсів.

Ключовою подією заходу стала презентація нової системи міні-VRV  п’ятого покоління.  Система міні-VRV 5 S має показник ПГП (потенціал глобального потепління)  майже на 70% нижчий від ПГП інших поширених нині систем. Нова система також повністю відповідає європейським вимогам екодизайну Lot 21 і  Tier 2, забезпечуючи високу реальну сезонну ефективність.

До того ж, DAIKIN є першою компанією у галузі, що повторно використовує холодоагент у нових системах VRV. Використання відновленого холодоагенту такої ж якості, як і первинний, дозволяє щороку економити  на виробництві понад 150.000 кілограмів первинного холодоагенту. Це новаторське досягнення компанії у сфері повторного використання холодоагенту отримало широке визнання громадськості та фахівців галузі.

«Європейський VRV-саміт DAIKIN показав, що компанія є не тільки лідером на ринку, а й надійним партнером в реалізації проектів будь-якої складності. Різноманітні інструменти обслуговування, програмні заходи для проектування та спрощена логістика  демонструють всебічну підтримку, яку забезпечує DAIKIN   своїм діловим партнерам», - відзначив Володимир Степура, директор компанії «Ліконд», офіційного дистриб’ютора DAIKIN в Україні.

Довідка. Концепція сталого розвитку (Sustainable development) має за мету встановлення балансу між задоволенням сучасних потреб людства і захистом інтересів майбутніх поколінь, включаючи їх потребу в безпечному і здоровому довкіллі. Глобальні Цілі сталого розвитку були затверджені у 2015 році на саміті ООН з питань сталого розвитку і сьогодні вказаною концепцією керуються більшість провідних світових виробників і транснаціональних корпорацій.