Щорічно 3 березня у світі відзначають Всесвітній день дикої природи (World Wildlife Day).

Це — порівняно молоде свято, започатковане ООН у 2013 році. Його мета — підвищити рівень обізнаності населення про небезпеки, з якими стикається фауна та флора планети.

Читайте такожІндія спробує повернути гепардів через 70 років після їхнього знищення

Цьогорічна тема Дня дикої природи  - " Зберегти все живе на Землі".

Важливо пам'ятати, що Земля - не тільки наш будинок, але і природне середовище проживання для незліченних видів фауни і флори. Життя людини безпосередньо залежить від взаємодії між усіма елементами біосфери: повітря, яким ми дихаємо, їжа, яку ми їмо, енергія, яку ми використовуємо, сировина, яка нам необхідно для різних потреб.

За даними WWF, 38% видів тварин перебувають під загрозою повного вимирання. Щогодини на Землі зникає близько трьох видів флори та фауни. І все це пов'язано з вирубкою лісів, осушенням водних систем і промисловими викидами.

Ще одна причина зникнення деяких видів тварин - браконьєрство й незаконна торгівля. Від них потерпають слони, ящери, носороги, акули й тигри. За оцінками експертів, обсяг торгівлі дикими тваринами становить близько 17 млрд євро на рік.

За останні 25 років біологічне різноманіття Землі скоротилося більш ніж на третину.

Настав час діяти! Підтримуйте екологічні ініціативи та пам’ятайте: майбутнє дикої природи - у наших руках!

Як повідомляв УНІАН, в австрійському зоопарку показали самку білого ведмедя Нору і її поки безіменне дитинча. Фотографії зроблені в зоопарку Шенбрунн, який знаходиться у Відні.