Труп тварини встигли прибрати / фото: надано очевидцем співробітникам дельфінарію

В Одесі на пляжі «Відрада» громадяни виявили мертвого дельфіна, про що повідомили в місцевий дельфінарій «Немо».

Як розповіла УНІАН головний тренер дельфінарію «Немо» Олена Колмогорова, про мертвого дельфіна співробітникам повідомила невідома жінка.

«Вона прийшла до нас, дала фотографію, на якій - мертва тварина, пояснила, де саме він розміщується, і попросила щось зробити», - розповіла Колмогорова.

Відео дня

За її словами, приблизно через годину співробітники дельфінарію (тренер і ветеринар) вже були в «Відраді», однак тіло дельфіна було відсутнє.

false

При цьому інші предмети, зафіксовані на фотознімку, були; зникла тільки мертва тварина. Колмогорова не виключає, що труп могли забрати представники комунальних служб або хтось інший.

«Тобто наші співробітники огляд тіла не проводили, тому ми не знаємо, через що тварина загинула», - пояснила вона.

Фахівець розповіла, що це вже не перший випадок, коли в цьому місці люди знаходять на березі мертвих дельфінів, як правило, азовок (морська свиня).

Вона вважає, що в хвилеломі, що відсікає пляж від відкритого моря, є дірка, через яку дельфіни в пошуку їжі пропливають ближче до берега, а потім не можуть вибратися назад. За даними Колмогорової, у тварин, раніше виявлених у зоні «Відрада», співробітники дельфінарію не виявляли слідів насильницької смерті (від риболовецьких сіток та ін.). Ймовірно, причиною їх загибелі став голод, стрес тощо.