Минулого тижня тут з’явилися перші 12 червоних дубів / фото facebook.com/zelenbud

У Києві на схилах біля пам’ятника Магдебурзькому праву висадили два десятки дубів і кущі.

Про це повідомило КО «Київзеленбуд» на сторінці у Facebook.

«Продовжуємо озеленювати схили біля пам’ятника Магдебурзькому праву. Сьогодні там висадили ще 10 червоних дубів. Дуб червоний - стійке до морозів та забруднення повітря дерево зі щільною розлогою кроною. Восени його листя змінює колір із зеленого на брунатно-багряний . Тож одне з улюблених місць киян та гостей міста матиме особливе забарвлення», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожКонцентрація радіоактивного хімелемента у повітрі Києва не перевищує норми безпеки

Крім того, на схилах також висадили 40 кущів кизильника горизонтального та 30 кущів вічнозеленого ялівцю, територію засіють газоном.

Також зазначається, що минулого тижня тут з’явилися перші 12 червоних дубів, а раніше працівники КП УЗН Подільського району посадили більше 200 різних кущів, здебільшого квітучих.

«Озеленення схилів триватиме - попереду висаджування 10 катальп, 10 сосен, а також 150 кущів плюща звичайного», - повідомили у «Київзеленбуді».

Дерева та кущі висаджуються на місці видалених взимку аварійних, сухостійних та фаутних дерев.

Як повідомляв УНІАН, 31 січня у Київській міській держадміністрації повідомили, що фахівці КО «Київзеленбуд» проводять планову вирубку сухостійних дерев на схилі біля пам’ятника Магдебурзькому праву. Тоді було видалено близько 60 аварійних дерев.