Тепер собаки перетворилися на тварин-компаньйонів \ ДСНС

Міністерство сільського господарства Китаю виключило собак зі списку тварин, чиє м'ясо можна їсти.

Читайте такожОдне з найбільших міст Китаю заборонило їсти собак і котів

У нещодавно опублікованому відомством списку тварин, віднесених до категорії домашньої худоби в Китаї, говориться, що собаки більше не повинні розглядатися як проста домашня худоба. «Поряд з розвитком людської цивілізації та турботою громадськості про захист тварин, собаки перетворилися на тварин-компаньйонів», – цитує документ Quartz, передає Голос Америки.

Відео дня

В останній список домашніх тварин включені 13 видів «традиційної худоби», таких як свині, корови, кури й індики, і 18 видів «спеціальної худоби». Наприклад, різні види оленів, які можуть бути вирощені з метою вживання в їжу, повідомляє міністерство. Цей список не остаточний і може бути розширений. Документ винесено на обговорення до 8 травня.

Поява документа, як пише видання, прискорили підозри того, що спалах COVID-19 стався через новий коронавірус, що передається від диких тварин до людей. Раніше в лютому Китай тимчасово заборонив їсти м'ясо диких тварин, однак постійної заборони досі немає.

Як повідомляв УНІАН, 2 квітня влада міста Шеньчжень на півдні Китаю першою заборонила їсти м'ясо собак і кішок.

За оцінками Гонконгської групи захисту тварин Animals Asia, щороку в Китаї вбивають і з'їдають близько 10 млн собак і 4 млн кішок. Ця практика піддається все більшій критиці з боку зоозахисників. У 2016 році група любителів собак спробувала зупинити вантажівку, яка прямувала на бійню з 320 собаками. Вони вплуталися в бійку з водієм, що призвело до величезної пробки на шосе.