у Києві зафіксовано забруднення повітря / фото УНІАН

Миття автодоріг столиці наразі здійснюють понад півсотні спецмашин «Київавтодору».

Про це повідомляється у Telegram-каналі Київської міської держадміністрації.

Читайте такожПродукти горіння із Зони відчуження не могли потрапити до Києва – директор Укргідрометцентру

Відео дня

Як зазначають у КМДА, спецтехніка «Київавтодору» з ночі посилено миє вулиці столиці. «Наразі для миття вулиць задіяно 54 одиниці спецтранспорту. Роботи у цілодобовому режимі триватимуть у всіх районах Києва», - повідомила міська влада.

За інформацією «Київавтодору», вдень на магістральних вулицях дорожники розпочали використовувати автоколони по три спецмашини, очищають також тротуари. «Використовують столичні дорожники і спецавто для миття проїжджих частин дорожніми шампунями», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, внаслідок пожеж у Житомирській області і Зоні відчуження, а також пилової бурі ввечері 16 квітня у повітрі Києва були зафіксовані продукти горіння в значній концентрації.

Влада міста закликала жителів зачинити вікна та не виходити на вулицю.

Опівночі Київський міський голова Віталій Кличко повідомив, що вже виїхали спецавто «Київавтодору» для миття столичних вулиць. «У зв’язку із задимленістю в місті, пов‘язаною із пожежами в зоні відчуження, вночі і наступними днями будуть збільшені маршрути і кількість поливо-мийної техніки на вулицях столиці», - зазначив він.