REUTERS

Заступник начальника Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації ДСНС у Києві Ігор Шарий пояснив, що гасіння пожежі в Чорнобильській зоні ускладнене через несприятливі погодні умови та сильну посуху на цій території, спричинену сухою зимою.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час онлайн-брифінгу.

Читайте такожБрудне повітря в Києві: понад півсотні спецмашин з ночі миють столичні вулиці

Відео дня

«Там дуже великі площі. Людських і матеріальних ресурсів достатньо, але дуже великі площі, і, на жаль, погодні умови не дозволяють працювати дуже швидко. Тому що вітер роздуває (вогонь – УНІАН) по всій території», - заявив він, відповідаючи на запитання, чому так довго не вдається загасити пожежу.

«У зв’язку із сухою зимою ми маємо посуху в пущі, посуху в лісах, і тому пожежа розвивається дуже швидко, дуже стрімко. Зараз вона локалізована, і зараз на цих площах відбувається тління лісової підстилки, трави, тління на місці колишнього згарища», - додав Шарий.

Як повідомляв УНІАН, 16 квітня у Чорнобильській зоні відновилась пожежа. Станом на 17:00 рятувальники здійснювали проливання окремих ділянок, де спостерігалось тління пеньків, залишків деревини, повалених сухих дерев, а також торф’яників. Водночас внаслідок шквальних поривів вітру у другій половині дня відбулося ускладнення обстановки - і з’явилися нові три немасштабні осередки тління.

Сьогодні, 17 квітня, зранку у Чорнобильській зоні на території чотирьох лісництв спостерігалося тління трави і деревини в осередках пройдених вогнем.

До гасіння від ДСНС було залучено 1 тис. осіб особового складу та 106 одиниці техніки (в тому числі 3 вертольоти та 2 літаки, якими 16 квітня здійснено 114 скидів – 240 т води).

Раніше пожежа в Чорнобильській зоні спалахнула 4 квітня, її вдалося загасити 14 квітня.