У Києві перевищено рівень забруднення повітря / Фото: kievcity.gov.ua

Директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда заявив, що забруднене повітря, яке з вчорашнього дня спостерігалось в Києві, вітровими потоками переміщається на території Черкаської, Полтавської, Дніпропетровської та інших областей.

Читайте такожЗапоріжжя накрив густий дим від пожеж у Чорнобилі і на Житомирщині (фото)

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час онлайн-брифінгу.

Відео дня

«Те забруднення повітря, яке знаходилось на території міста Києва вчора та сьогодні вранці, нікуди не поділося. Воно вітровими потоками переноситься далі. Напрямок вітру – з північного заходу на південний схід. Таким чином, це забруднення переміщується на території Черкаської, Полтавської, Дніпропетровської та інших областей», - заявив він.

За словами Кульбіди, по мірі переміщення цього забрудненого повітря у віддалені райони, відбувається перемішування повітряних мас і швидке зменшення концентрацій забруднюючих речовин, таким чином, жителям цих територій не варто хвилюватися.

Як повідомляв УНІАН, внаслідок пожеж у Житомирській області і Зоні відчуження, а також пилової бурі ввечері 16 квітня у повітрі Києва були зафіксовані продукти горіння в значній концентрації.

Влада міста закликала жителів зачинити вікна та не виходити на вулицю.