REUTERS

Від смогу, який накрив п'ять польських міст, постраждали сотні людей, пише Gazeta Wyborcza з посиланням на дані неурядової організації HEAL.

Повідомляється, що фахівці організації провели дослідження рівня забруднення повітря в Кракові, Вроцлаві, Варшаві, Катовіце і Закопане.

Найбільше пацієнтів, у яких діагностували хвороби, пов'язані з дихальною системою, зареєстровано у Варшаві. У столиці Польщі за медичною допомогою звернулися 132 пацієнта.

Відео дня

У Кракові, населення якого вдвічі менше Варшави, до лікарні потрапили 119 осіб.

Читайте такожВ Арктиці експедиція виявила залишки тропічного лісу

Також організація підрахувала, що в містах, які приймали участь у дослідженні, після останнього потужного викиду смогу в атмосферу передчасно померли або помруть понад 100 осіб. Це стосується, зокрема, людей старше 60 років, які страждають захворюваннями серця і легенів.

Відзначимо, що в Польщі вважається перевищенням норми забруднення атмосфери вихлопними газами, коли середньодобова концентрація ТЧ-10 (твердих частинок) в повітрі вище 300 мікрограмів на кубічний метр.

Видання також зазначає, що під час недавніх викидів смогу, які сталися в результаті несприятливих погодних умов та початку опалювального сезону, у великих містах Польщі ці показники перевищували норму у кілька разів.

Як повідомляв УНІАН, 3 вересня в'їдливий зміг оповив українську столицю.