REUTERS

Про це в середу повідомив на прес-конференції глава уряду Мехіко Мігель Анхель Мансера. Він підкреслив, що власників автомашин, які порушують заборону, не можна штрафувати, повідомляє ТАСС.

"Співробітники поліції повинні інформувати громадян та доводити до їх відома інформацію про обмеження використання їх транспортних засобів, але не штрафувати", - цитує політика газета Universal. За даними на 16:00 середи, режим екологічної тривоги в Мехіко через перевищення допустимих концентрацій озону в повітрі продовжує діяти. У більшості районів міста рівень забруднення перевищує 130 балів за шкалою від 0 до 200.

Читайте такожПекін накрив отруйний смог через новорічні феєрверки

Відео дня

Президент Мексики Енріке Пенья Ньєто в минулий вівторок зажадав негайно вжити заходів для захисту навколишнього середовища в столиці і передмістях. На думку глави держави, необхідно суворіше підходити до питання "поліпшення якості повітря і захисту здоров'я більш ніж 20 млн мексиканців", які проживають у цьому регіоні.

Читайте такожПольщу накрив смог: сотні постраждалих

Через вкрай несприятливу екологічну обстановку влада Мехіко ввела заборону на ремонтні роботи, в тому числі на дорогах, і спалювання будь-яких матеріалів на відкритому повітрі. Жителям Мехіко і передмість, особливо тим, хто страждає серцево-судинними та легеневими захворюваннями, було рекомендовано дотримуватися підвищені заходи безпеки і звести до мінімуму перебування поза приміщень.

Метеорологи очікують часткового поліпшення ситуації тільки до 18 березня. В даний час природному очищенню повітря над містом перешкоджають відсутність вітру і високий атмосферний тиск.