REUTERS

Виявляється, для збереження популяції необхідно зберігати і паразитів даного виду тварин, робота готується до публікації в журналі Trends in Ecology and Evolution, пише "Газета.Ru".

Дослідники стверджують, що усунення паразитів в організмі тварин може мати серйозні негативні наслідки для популяції в цілому. Організм паразита еволюціонує разом з організмом господаря протягом довгого часу і може набути певний позитивний вплив на здоров'я.

Читайте такожУ ВООЗ пояснили, як погана екологія впливає на чисельність населення

Відео дня

«Вплив паразитів на ранньому етапі життя може підвищити стійкість до цих же паразитів надалі, - говорить професор Університету Отаго Хеміш Спенсер. - Недавні дослідження показали, що такий вплив підвищує ефективність імунної системи проти широкого спектру інфекцій».

Читайте такожПридушення спогадів може спричинювати погіршення пам'яті

В даний час всі програми розведення та утримання тварин у зоопарках або інших установах передбачають стерилізацію від можливих паразитів. Більш того, антипаразитна терапія проводиться і перед випуском тварини в дике середовище проживання.

Вчені відзначають, що для збереження біорізноманіття та підтримання екологічних та еволюційних процесів необхідно зберігати паразитів разом з зникаючими видами тварин.