facebook.com/konnadteel

Про це повідомляє ТАСС.

"Шляхи міграції багатьох земноводних в Естонії перегороджують шосе, значна частина тварин гине під колесами, а це не є природним відбором. Якщо по дорозі на годину проїжджають 60 машин, то під колесами гине 95% мігруючих жаб. Це непоправна втрата - адже лише 1% пуголовок може мати нащадків", - каже керівник проекту "Порятунок жаб" Крістійне Кюбарсепп.

Читайте такожНа Херсонщині отрутохімікати в ґрунті перевищують допустимі показники в 200 разів, екологи б'ють на сполох

Відео дня

На допомогу земноводним приходять волонтери, які переносять жаб через проїжджу частину. Минулого тижня добровольці врятували близько 2 тис. жаб. Але масовий характер міграція земноводних набуває тільки цього тижня.

Як зазначають у Фонді природи Естонії, волонтери на даний момент чергують приблизно в 20 різних точках, однак місць, де земноводним потрібна допомога людини, налічується кілька сотень. Єдиним виходом у цій ситуації екологи називають розширення волонтерського руху.

"Міграція відбувається в темний час доби. Щоб перенести земноводних через дорогу, потрібно лише знати, де вони мігрують, надіти на себе світловідбиваючий жилет, налобний ліхтар і рукавички, взяти в руки відро й відправитися на допомогу земноводним", - кажуть у Фонді природи Естонії.

Про всі помічені місцях міграції екологи просять негайно повідомляти їм. Автомобілістів ж у найближчі дні екологи закликають бути гранично обережними на дорогах і, побачивши на узбіччі людей в світловідбивних жилетах, знизити швидкість і бути особливо уважними.

Читайте такожЕкологи встановили нерестові гнізда на Дністрі

Акцію "Порятунок жаб" Фонд природи Естонії проводить вже п'ятий рік поспіль. В рамках акції волонтери врятували за ці роки понад 60 тис. земноводних.