/ mountain.ru

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на Камчатську філію Геофізичної служби Російської академії наук.

"У ніч на неділю, 24 квітня, на вулкані Ключевський був зафіксований попільний викид на висоту до 6 кілометрів над рівнем моря. Це показали дані сейсмостанцій, розташованих в тому районі", - повідомив співрозмовник агентства.

Ранком по супутникових даних було зафіксовано хмару попелу, яку віднесло майже на 200 кілометрів на південний захід у бік Охотського моря. До середини дня хмару попелу віднесло від вулкана на 453 кілометри.

Відео дня

Читайте такожВиверження вулкана Бромо в Індонезії (фоторепортаж)

В свою чергу управління МНС Росії по Камчатському краю повідомило, що попілопадів на територіях населених пунктів не зафіксовано.

Нове виверження Ключевського почалося 3 квітня. Його кратер почав заповнюватися лавою, з'явилася постійна термальна аномалія. Через два дні в кратері почалося фонтанування лави. Розпечену магму викидає на висоту до 100 метрів.

Вулкан Ключевський (Ключевська сопка) має висоту 4750 метрів, розташований в Усть-Камчатському районі. Найближчий населений пункт - селище Ключі - знаходиться в 30 кілометрах від підніжжя гори. Спостереження за вулканом ведеться фахівцями цілодобово за допомогою сейсмічних датчиків, відеокамер і супутників.