фото УНИАН

Про це повідомляє "Польське радіо" з посиланням на дипломатів у Брюсселі.

Єврокомісія звинувачує Польщу в порушенні Європейських природоохоронних законодавчих актів, а саме Директив з місцеперебуванння і птахів. Брюссель закликав польський уряд звернути увагу на недоробки і дав Варшаві місяць на їх виправлення.

Згідно з правилами, у країни, щодо якої відкрито провадження у зв'язку з порушенням законодавства ЄС, є два місяці на надання пояснень. Проте в даному випадку ЄК скоротила час у зв'язку з тим, що вирубка дерев може завдати непоправної шкоди.

Відео дня

Читайте такожПід КМДА екологи провели акцію проти знищення дерев забудовниками (фоторепортаж)

Досі Польща стверджувала, що вирубка дерев необхідна для того, щоб зберегти в Біловезькій пущі середовище проживання.

Якщо протягом місяця не буде жодної відповіді з боку польського уряду або відповідь Варшави не задовольнить Брюссель, Єврокомісія відправить друге нагадування. Наступним етапом виробництва є судовий розгляд у Суді Євросоюзу, який може накласти на Польщу високі фінансові санкції.

Нагадаємо, 9 червня представники Єврокомісії приїхали в Польщу в зв'язку з процесом вирубки дерев у польській частині Біловезької пущі. Експерти відвідали Біловезький національний парк, а також зустрілися з представниками неурядових організацій.

Міністерство навколишнього середовища проводить вирубку лісу в Біловезькій пущі, таким чином намагаючись захистити ліс від навали короїдів.

Неурядові організації Greenpeace протестують проти дій відомства.