Левеня турок намагався приховано вивезти до Туреччини / ДПСУ

Сьогодні, 23 березня, в міжнародному пункті пропуску «Чорноморський морський торговельний порт» прикордонники Одеського загону спільно з працівниками митниці виявили молодого лева, якого намагалися незаконно вивезти за кордон.

Як повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України, під час оформлення на виїзд з України одного з теплоходів на прикордонний контроль прибув легковий автомобіль «Фіат» під керуванням громадянина Туреччини та з двома пасажирами. Транспортним засобом перевозили 2245 папуг та 4 котів. У ході проведення поглибленого огляду прикордонники серед тварин, яких іноземці перевозили з необхідними дозвільними документами, виявили ще одну тварину.

Читайте такожПоліція Лондона розповіла про найбільш незвичайні викрадення звірів

«З`ясувалося, що один з пасажирів заховав в багажному відділені за клітками з папугами під ковдрою, в спортивній сумці з особистими речами, лева, про що своїх співвітчизників не попередив», – йдеться в повідомленні.

Попередньо молодій тварині лише місяць від народження. Левеня турок намагався приховано вивезти до Туреччини.

За даним фактом проінформовано ветеринарну службу порту.

Наразі екзотичну тварину направили до Одеського зоопарку, а іноземця притягнуто до відповідальності за порушення законодавства.